Starta enskild firma & e-handel.

1
Hej!

Jag har precis tagit de första stapplande stegen mot att bli företagare då jag har registrerat mig hos bolagsverket. 🙂

Det jag kommer driva är en enskild firma i form av en e-butik där jag säljer egentillverkade smycken och accessoarer. Kommer antageligen i framtiden också sälja sådant som jag inte har gjort själv.

Nu känner jag att jag behöver lite hjälp med allt av vad starta upp en enskild firma innebär och hoppas någon här kan ge mig lite tips och dela med sig av egna erfarenheter.

Jag behöver ett bokföringsprogram som är enkelt, gratis (om de finns) samt användarvänligtför någon som aldrig har sysslat med bokföring innan. Det ska tilläggas att jag använder MAC OSX. Tips uppskattas!

Sedan vill jag också ha tips på något företag som ordnar webbutiker, för här är det verkligen en djungel!
Det ska vara smidigt att betala med kort eller välja postförskott, hjälpa till med layout & ha en bra support. Det ska också vara prisvärt!

Det dyker säkert upp mängder med fler frågor & funderingar men detta får vara allt sålänge.

Tar tacksamt emot alla svar!

/Anton
367
46
[b]Lycka till![/b] Men varför hålla på med allt det där med bolagsverket, hemsida e-butik o.s.v. Har du kollat om dina varor går att sälja?. -och hur mycket du kan tjäna? Hemsida, e-handelslösningar m.m. åstadkommer inte ett smack i säljstatistiken. Lägg ut dina smycken på eBay och Tradera- då har mer än en kvarts miljard personer chans att bedöma dina varor. c:a 15-50 tusen internet-köpvana personer sitter just nu i denna sekund framför sina datorer och letar efter sådant som du vill sälja. Så är det. Det kostar dig inte ett rött öre att presentera dig på detta gigantiska marknadstorg, och när du gör en annons för ett av dina smycket så kostar det mindre än en kopp kaffe eller en miniburgare att publicera den för alla dessa människor. Sälj direkt och tjäna in pengar så har du råd med proffessionell back up när du verkligen behöver den- när ordrarna strömmar in- när du har fått ihop en bra kundlista- och ett återförsäljarnät- ÖLätt fixat smidigt och enkelt och gratis. -
Redaktuellt
355
1
[b]gerrard_8 skrev:[/b] [quote]Hej! Jag har precis tagit de första stapplande stegen mot att bli företagare då jag har registrerat mig hos bolagsverket. :) Det jag kommer driva är en enskild firma i form av en e-butik där jag säljer egentillverkade smycken och accessoarer. Kommer antageligen i framtiden också sälja sådant som jag inte har gjort själv. Nu känner jag att jag behöver lite hjälp med allt av vad starta upp en enskild firma innebär och hoppas någon här kan ge mig lite tips och dela med sig av egna erfarenheter. Jag behöver ett bokföringsprogram som är [u]enkelt[/u], gratis (om de finns) samt användarvänligtför någon som aldrig har sysslat med bokföring innan. Det ska tilläggas att jag använder MAC OSX. Tips uppskattas! Sedan vill jag också ha tips på något företag som ordnar webbutiker, för här är det verkligen en djungel! Det ska vara smidigt att betala med kort eller välja postförskott, hjälpa till med layout & ha en bra support. Det ska också vara prisvärt! Det dyker säkert upp mängder med fler frågor & funderingar men detta får vara allt sålänge. Tar tacksamt emot alla svar! /Anton[/quote] Det finns allt ute på nätet idag. Du har alltifrån gratis bokföring till prisvärda lösningar på nätet idag. Du hittar ett par exempel på [url=http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php]sidan om bokföring>>>[/url] När det sedan gäller e-butik finns det också många lösningar. Du kan faktiskt ordna en egen e-butik ganska billigt med flera betalsätt färdiga. Ett exempel är [url=http://fjernsyn.se/]fjernsyn.se[/url] Sedan kommer nästa problem och det är detta med att synas på nätet. Jag kan ge dig några värdefulla tips och kanske även lägga upp en länk till dig på ett tusental sidor. Det sistnämnda beror lite på vad det är för sökord du vill synas på.
117
Hej! Är också relativt nystartad som egen företagare och valde att köra på Visma Avendo eEkonomi som bokföringssystem. Det är helt webbifierat och väldigt enkelt att använda. Kostar från 99:- månad och har bra support att tillgå. Det bokför automatiskt när man skickar en faktura och har verkligen försökt att göra det så enkelt som möjligt för användaren. När det gäller webbshop så kan jag hjälpa dig med den biten om du vill. Annars finns det shoppar som man hyr på månadsbasis med priser från 100:- /månad och uppåt, beroende på vad man vill ha. Men om jag var du så skulle jag nog också börja med att försöka kränga lite på e-bay och Tradera, kanske blocket, innan jag investerade för mycket pengar i detta. När du väl har satt upp en webbshopp så måste du ju driva besökare till den också vilket kräver marknadsföring, annonser och / eller sökmotoroptimering. Det sistnämda kan jag hjälpa dig med om du vill. Hoppas jag kunde hjälpa dig :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.