Vill bara ge ett litet tips här angående dator

355
1
Ser ni diskuterar avskrivning av dator i denna avdelning.

Köp aldrig en hel dator!!!

Såvida ni inte får en hel massa andra saker som "Dagen efter garanti" eller liknande. Köp delar till dator istället. Dessa drar ni av hela summan på.

I mitt fall som IT-tekniker bygger jag ihop datorn helt själv och kan dra av alla delar som förbrukningsmaterial.

Tjänar även en liten slant på själva bygget :wink:

Köper ni en hel dator får ni en avskrivning på flera år och det är väl onödigt?
100
Det var ett bra tips! [br] [br]Nu är det försent att ångra, men nån gång i framtiden ska jag göra som du. [br] [br] :o
488
Tja, det man köper är väl också tjänsten att få datorn "färdig att använda". Jag kan inte ett dugg om datorer, och skulle aldrig klara att bygga ihop en själv. Men det är säkert ett bra tips för dem som klarar det.
720
Vi sätter visserligen ihop våra datorer och servrar själva i stor utsträckning, men när det kommer till avskrivning så innebär det inte med automatik att allt går att kostnadsföra direkt ändå. [br]Om jag tar en befintlig låda och köper ett nytt moderbord och processor, vsst då talar vi om förbrukningsmaterial. [br]Men köper jag låda, processor, moderbord, hårddiskt, brännare, nätaggregat mm så blir det faktiskt ett samlat köp och ska betraktas som detta, dvs summan räknas ihop som ett inköp och priset blir ändå över 5000, alltså avskrivning.
355
1
[quote]Men köper jag låda, processor, moderbord, hårddiskt, brännare, nätaggregat mm så blir det faktiskt ett samlat köp och ska betraktas som detta, dvs summan räknas ihop som ett inköp och priset blir ändå över 5000, alltså avskrivning.[/quote] [br] [br]No comments!
589
1
[quote="webbgbg.se"][quote]Men köper jag låda, processor, moderbord, hårddiskt, brännare, nätaggregat mm så blir det faktiskt ett samlat köp och ska betraktas som detta, dvs summan räknas ihop som ett inköp och priset blir ändå över 5000, alltså avskrivning.[/quote] [br] [br]No comments![/quote] [br]Så går ju också att svara när man inser att man gjort fel. Redkon har ju helt rätt här.
64
Hur var det nu med detta... om man beställer lösa grejer i två olika omgångar under 5000 kr, slipper man jobbig avskrivning då?
355
1
kan du visa kvitton på lösa delar så kan man fråga sig hur skattemyndigheten skall kunna bevisa att dessa delar sitter i samma dator. [br]Skulle de göra en såkallad razzia där ma skruvar isär dina datorer är det ju bara att byta delar mellan datorer. ;=) eller hur? [br]Jag tror vidare inte skattemyndigheten lägger ner ett sådant jobb på ett par datorer för att få ut en tusenlapp i skatt. [br]Sedan mina erfarenheter av folk som sitter på fögderiet är att detta klientel inte kan kallas speciellt kunniga på datorer.
114
Gjorde förut som du, men har valt att leasa istället... känns skönt att inte behöva bekymra sig om varje liten del i företagets datorer. Jag höll i bokföringen förut också, men har lämnat bort den - oerhört skönt.
355
1
och självklart har man inte tid att skruva datorer om man skall kunna åstadkomma något när det är arbete på G. [br]Har för mig du kan leasa en dator från 100:-/månad idag. [br]Men hur är det? Kan du inte dra av hela summan för leasing?
1616
4
Lite nyfiken: [br] [br]Hur fungerar det med originallicenser som man installerar i en leasad dator? [br] [br]Ex datorn borde komma med XP eller Vista som operativsystem. Vem äger licensen på den då den måste registreras? [br] [br]Själva är vi vana att skruva ihop våra datorer på eget bevåg då vi normalt sett mängder av fel i förinstallerade maskiner. [br] [br]Vi köpte vid ett akut läge en dator komplett och förinstallerad. Problematiken som uppstod var att den förinställda användaren till datorn var en förkortning som också lusade ner hela systemet ex när program installerades installerades dessa med det namnet förinställt. Samt att flera av drivrutinerna för moderkortet ej var med eller var komplett installerade. Att lämna tillbaka datorn för att bråka om sådana saker skulle ta minst 3 dagar till en vecka. Dett för att få tillbaka datorn med förhoppning om komplett installation. Som motvikt jämförde vi att för oss tar en full ominstallation med programvaror cirka en dag. Visst vi förlorar timmar i arbetstid men vi tjänar dem timmarna på att snabbare få komma igång att arbeta. [br] [br]Mvh [br] [br]Magnus Olsson [br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.