Bilfirma - skatt på vinst och säljer bil med förlust?

1
Hej!
Jag är nystartad bilfirma. 
Jag köper idag begagnade bilar och säljer dem.
min fråga är hur mycket betalar jag skatt för vinsten och momsen vmb?
En annan fråga också. Jag har sålt mina egna bilar som jag ägde innan jag startade företaget och gjorde vinst på dem hur blir det med det?

Sista frågan. Hur blir det om jag säljer bil som förlust?

Jag har vinst idag 215000kr av det har jag lagt 60.000kr delar,reparationer,biljetter för hämta bilar och bensin. I mitt jobb behöver jag en bra kamera och en mobil Telefon. Jag köpte senaste mobilen kan jag redovisa det? 
1073
139
Hej,

Jag antar att du driver enskild firma och hur mycket skatt du kommer att få betala går inte att säga på rak arm. Det har att göra med vilket årsresultat firman gör, dina eventuella andra inkomster, var du bor, din ålder m.m. Momsen kan man väl enkelt uttryckt säga att den blir en femtedel av skillnaden mellan hur mycket du sålt bilar för och hur mycket du köpt för.

Bilar du sålde innan du startade företaget tycker jag du kan lämna utanför, men om det handlar om flera stycken så kanske det är ett gränsfall.

Om du säljer en bil med förlust minskar det firmans resultat och därmed även skatt och moms. Det är det totala årsresultatet som beskattas.

Ifall du behöver en bra mobiltelefon i verksamheten kan du bokföra den som kostnad.
 

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.