Svårare att bli godkänd för moms numera?

9

Hej!Ansökte nyligen om enskild firma med FA-skatt och moms då jag ska jobba lite parallellt med det jag gör till vardags d.v.s datorspelsanimation. Skatteverket godkände FA-skatt men inte moms idag. Förra gången jag ansökte år 2015 hade dom inga anmärkningar utan godkände på samma premisser. Valde 0 kr omsättning båda gångerna då jag hellre korrigierar min preliminära inkomstdeklaration när det väl tar fart. Denna gång nekade man moms och jag gissar det har med den där gränsen på 30 000 kr att göra. Tycker hela systemet är så dumt att dom vill ha underlag för att visa att man är igång. Fick t.ex. ett mejl med frågor om verksamheten, om man redan har kund/marknadsföringsunderlag m.m. Är det så vanligt att folk börjar köpa prylar/skaffa kunder innan man ens är godkänd för F/FA-skatt/moms? I mitt huvud borde man ha allt sånt klart innan man börjar eller bara ha börjat lite smått.Någon mer som upplever att skatteverket är jobbigare att ha att göra med nu än för några år sedan? Utan momsregistrering kan jag inte heller komma igång då sidorna där jag ska sälja mina animationer kräver ett VAT-nummer även om dom ligger i EU och inte i sverige. Lite av en rävsax kan man säga... har mejlat skattverket och försöker få dom att omvärdera och har ni något tips på vad man kan göra för att få ett moms-nummer så vore det kanon! 

1009
211

Hej,

Har också sett det där. Känns normalt att man först har alla papper i ordning och sedan påbörjar verksamhet. Men nu verkar det som att Skatteverket helst ser att man köpt eller sålt något först. Kanske är det många som registrerar för att sedan lägga ner så de vill slippa arbeta i onödan. Fast är det inte bara att köpa nått litet och säga att man påbörjat, för att få registreraingen klar?

www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
 
9

Tack Johan för svaret! Verkar som det helt enkelt laggade för jag hade lagt startdatumet för moms senare, dock stod det "ej momsregistrerad" i brevet från SKV då jag fick F-skatten tidigare och då såg det ut som att man inte fått momsgodkännande men efter mitt valda datum passerat så hade jag moms och fick ett nytt brev från SKV. 

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.