Missat debiterad preliminärskatt

0
Hej!

Jag startade under förra året ett aktiebolag. Bokföring, momsdeklaration, etc har fungerat som det ska. Jag begick dock ett stort misstag i samband med företagets start: Jag glömde att lämna in preliminär inkomstdeklaration. Jag vet inte hur det gått till, men hela det första räkenskapsåret har jag missat konceptet med debiterad preliminärskatt. Skatten för året lämnade jag istället in som en klumpsumma tillsammans med den egentliga inkomstdeklarationen.

Har inte hört ett ord från skatteverket om detta hittils, men har lämnat in en preliminär inkomstdeklaration för detta år och inväntar beslut. Min fråga är nu om jag kan få problem för att inte ha lämnat in preliminär inkomstdeklaration för det första året. Jag har alltså betalat skatten precis enligt inkomstdeklaration vid slutet av året, dock som en klumpsumma istället för månadsvis.

Hur bör jag gå vidare härifrån?

Tacksam för svar.
1009
85
Hej, Är bolaget registrerat för moms, F.skatt mm som du behöver? Kolla upp det. För på samma blankett så gör man väl preliminärdeklarationen. Har du inte fått något belopp att betala så kan det bero på att du angett noll som överskott (därmed ingen skatt). Jag skulle säga att kolla om du har f-skatt och är registrerad för moms mm som du behöver. Är du det så bör du inte få några problem. Är du inte det så får du återkomma, för det vore ett stort problem.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
3
Hej, Skatteverket brukar vara väldigt hjälpsamma när man har frågor och funderingar. Rekommenderar att du kontaktar dem och förklarar situationen om du är osäker. Annars misstänker jag och tror att du sannolikt endast kommer få betala ränta på försent inbetalad preliminärskatt. //Magus

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.