Vad är skillnaden på adress och postadress?

25
Jag ska registrera AB, och undrar vad skillnaden är på adress och postadress?

En till fråga, om man driver bolaget hemifrån, kan man skaffa en särskild adress så att man inte behöver använda sin privata? Tänker framför allt på när man ska ange adressen till kunder. PostNords "postbox" är väl ett alternativ, men det kostar extra.
1009
206
Hej, Ja du kan ha en annan adress för företaget. Den adress du skriver i registreringen kommer också att styra post från myndigheter. Du kan ju också registrera hemadressen men ha en box som du anger på hemsida etc. Men om någon vill spåra dig så är det ofta rätt lätt ändå i Sverige. Adress och postadress är ofta samma. Ibland anger man ju besöksadress om man vill ha besök på ett ställe men post på ett annat. Adress skulle också kunna vara arbetsställe, beroende på var man fyller i.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
3
Det finns även en rad företag som erbjuder sk "virtuellt kontor", dvs du kan ange en "fin adress" för ditt företag som framstår proffsigare än en hemadress eller enbart box. De ombesörjer sedan antingen postfack eller vidaresändning av din post till valfri adress. Ex Strandvägen X, Stockholm osv..

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.