Föra in privat egendom i Aktiebolag

1
Hej,

Jag startade aktiebolag i år och vill föra in mina hästar jag köpt privat under året i företaget. Detta då hästarna antingen skall tränas och säljas vidare eller användas i avel.

Jag har letat efter privat egendom i aktiebolag men hittar mest bara artiklar om äktenskapsförord vilket inte är mitt problem.
Har ni kunskap och kanske tom några artiklar om detta? Jag vet att jag skall kunna lösa detta på egen hand och ser att det blir dyrt att gå till revisor eller jurist för detta.

Tack!
Med vänlig hälsning
1469
246
Du upprättar bara ett avtal, eller en faktura mellan dig privat och ditt bolag, där bolaget köper hästarna av dig. Dom ska värderas vettigt, dvs varken för högt eller lågt, utan det ska vara det pris som du hade fått om du sålt dom till nån annan. Ingen moms blir aktuell. Om bolaget har pengarna så kan det betala dig, annars får det bokföras som en skuld till dig som får betalas när det finns möjlighet. Tänk på att göra överföringen ordentligt. Du ska alltså exempelvis teckna nya försäkringar på hästarna i bolagets namn. Se till så att foder, hovslagare och allt vad det nu är, ställer sina fakturor till ditt bolag. Det ska aldrig råda nån tvekan om att det är bolaget som nu äger pållarna.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.