Hjälp! Har betalat mer skatt än inkomst

2
Jag driver en enskild firma och när jag skapade den så estimerade jag 100.000 års inkomst från då jag skapa den (maj). vilket innebär runt 4400 I skatt varje månad. Problemet är att jag missuppfatta och trodde att skatten ändast betalades årligen, och företaget har haft betydligt mindre inkomst än först planerat. Vilket jag inte trodde skulle vara ett problem eftersom jag skickar in en inkomst deklaration i slutet av året, och trodde att jag bara betalade skatt en gång per år.

Nu har de dragit 4400sek från mitt skatte konto hos skatteverket för juni, och 4400 till för juli. Men min firma's totala inkomst har endast varit på 4900 under dessa två månader.

Betalningen för Juni går ut om två dagar så igår skickade jag in 5000 sek på skattekontot. Jag skickade även in en preliminär inkomstdeklaration för att uppdatera mängd skatt jag betalar in till betydligt mindre I framtiden.

Det jag tror att jag borde göra nu är att betala in så mitt skattekonto hos skatteverket inte är på minus, sen efter den nya inkomstdeklarationen tar effekt begära en utbetalning av överskott. Då får jag väll tillbaka den skatten som blev allt för mycket?

Eller är det något helt annat jag borde göra?
103
33
Om du behöver ändra din debiterade preliminärskatt gör du det genom att lämna en preliminär inkomstdeklaration. Du ska varken betala för mycket eller för lite preliminärskatt. Du kan lämna in en preliminär inkomstdeklaration och få ett nytt beslut om debiterad preliminärskatt hur många gånger som helst. [url]https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/skatter/betalaochfatillbaka/debiteradpreliminarskatt/andradindebiteradepreliminarskatt.4.5c281c7015abecc2e208d1.html[/url]
2
Yep! Som jag skrev så gjorde jag det igår. Men jag undrar lite om det finns något sätt att få tillbaka av de skattepengarna som har blivit för mycket redan nu, och inte i slutet av året. Då mitt skattekonto är på minus
103
33
Ok, men varför inte ringa skattemyndigheten och fråga, dem hjälper dig garanterat snabbare än ett forum och svarar på dina frågor.
2
Var stängt när jag tänkte ringa men jag ser till att göra det istället
103
33
Ok, skriv gärna här om vad du fick för svar, så andra kan ta del av vad som gällde .. =)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.