Behöver tips och råd!

15
Hej!Har spenderat en del timmar på forumet och lärt mig en hel del, men finns några frågor som jag saknar svar på.Jag är 22 år, oerfaren när det gäller driva företag.Jag har i ca ett halvår funderat o klurat på en affärsidé och känner att den är "nästintill fulländad". Har gjort en liten undersökning bland andra företag och fått jättegod respons på min idé.

Men, jag känner mig fortfarande vemodig att ta steget att starta upp. Detta p.g.a. att jag för närvarande är student och inte har så mycket pengar att satsa. Att få ihop pengar till ett AB ser inte så ljust ut.Därav några frågor:1. Är det något speciellt man borde tänka på om företaget endast utför tjänster. (ingen varuförsäljning)?2. Någon skillnad ur bokförings- och skattsynpunkt med tjänster?3. Vad är haken om man skaffar sig investerare?4. Någon som har tips på bra bokföringskurser?5. Vad är det värsta som kan hända? (tips från erfarna?)Tacksam för alla övriga tips och råd, jag behöver dem 🙂MVH

Christoffer
488
[quote="bing"]3. Vad är haken om man skaffar sig investerare?[/quote] [br]Investerarna lär vilja vara med och bestämma (=äga del av bolaget), och ha en del av eventuell vinst.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.