Nytt år

33
Jag har precis köpt programmet Vismaspcs enskildfirma och ska börja bokföra med det från 1/1 men då ska jag fylla i vad företaget har på bankkontot vid årets början. Är det inte så att jag får skatta för hela vinsten 2006 och egentligen då inte har något kapital vid årets början?

Jag har dålig kolla på hur mycket jag har på kontot eftersom jag inte "tagit ut" något under året utan bara låtit pengarna stå.
488
Din vinst är inte samma sak som pengarna på ditt bankkonto.
33
Då kan jag alltså fylla i vad som finns på kontot utan att behöva skatta för det igen? [br]Jag ska fylla i vad som finns i kassa, bankkonto och bankgiro, men bankkontot och bankgirot är ju samma???
488
Ditt bankgiro och bankkonto är mycket riktigt samma sak. Du har alltså ett och samma huvudbokskonto för detta.
33
Men eftersom inte deklarationen för 2006 är klar så vet jag inte riktigt vad jag ska fylla i. Det är kassa, bankkonto och girokonto och det ska hämtas från bokföringen 2006. Vad händer om jag skriver 0kr där?
488
Kolla med din bank vad saldot var 2006-12-31. Saldot på postgirot står både på förra årets sista kontoutdrag och på det nya årets första kontoutdrag. [br] [br]Din bokföring ska visa just de värdena när allt är klart. Visar bokföringen något annat än bankens och postgirots verkliga saldon så är det bokföringen som behöver ändras.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.