Betala aktiebolagets fakturor privat

Anonym
Hej

Om vi leker med tanken att jag skulle betala företags fakturor med mitt privata kreditkort (För att få poäng) med t.e.x Betalo.se (Som tar 2,5% avgift) är det tillåtet?

Om jag betalar en företagsfaktura privat rätt upp och ner, så är det ju tillåtet som ett eget utlägg.
Men om jag betalar en faktura på 10.000:- ink moms och betalar även 250:- i avgift, kan jag då även betala ut dom 250:- som eget utlägg?

Detta ämne kanske ligger lite i gråzonen? Eller finns det tydligt lagar och regler som säger att man inte får betala fakturor om en avgift tas ut?

För det finns ju faktiskt dom som går till banken och betalar sina fakturor, och där tar dom väl också ut en avgift för bg/pg överföring. Likaså om man har en ekonomifirma som löser allt åt en.
1073
139
Hej, Några lagar och regler som säger att ett företag inte får betala fakturor om en avgift tas ut lär väl knappast finnas. Däremot finns det lagar och regler som säger att om denna handling medför en vinst för dig så ska du förmånsbeskattas för det. Bortseende från ovanstående är jag väl även skeptisk till att de poång du skulle tjäna i förhållande till de pengar som går åt till avgifter skulle innebära någon större nettovinst. Beror ju på poängens värde, marginalskatt, möjlighet till lågbeskattad utdelning osv.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.