Felaktig utbetalning utlägg

OL
Hej!

I samband med att jag startade mitt AB köpte jag in en hel del varuprover. Då banken segade med mitt företagskort och inköpstället bara erbjöd direktbetalning med kort så köpte jag med mitt privata kort och bokförde sedan det hela som utlägg.

Nu när jag går igenom min bokföring inser jag dock att jag lyckats få med och betalt ut ersättning för två gamla kvitton på varuprover jag köpte innan jag startade AB, helt enkelt för eget intresse och "kolla läget" på privat bekostnad innan jag startade AB. Jag har redan dragit av moms för dessa två kvitto i en inskickad momsredovisning.

Hur gör jag enklast för att korrigera detta? Kan jag helt enkelt betala tillbaka till företaget och bokföra som återbetalning? Eller måste jag korrigera något i min redan inskickade momsredovisning?

Kanske gör detta svårare än vad det är, men blev lite nojjig när jag betalat ut fel :tfn:
1073
139
Hej, Bokför en korrigering (verifikation med samma verifikationsrader som de du vill återta men debet/kredit omkastade) med dagens datum så kommer ingående momsen att reduceras innevarande momsperiod. En förutsättning är att du har ingående moms innevarande period som täcker upp den återtagna ingående momsen. Då ska det inte medföra några problem.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.