Bokföra returnerad vara

8
Hej,

Jag har redan bokfört en vara som nu ska returneras. Vilket intäktskonto ska jag då använda i bokföringen? Ska jag ta det som 3010 försäljning?

Sedan undrar jag hur jag borde göra med kvittot som jag först har använt som verifikation men som jag nu troligtvis blir tvungen att lämna tillbaka? Det får ju inte bli ett gap i verifikationerna...

Tacksam för svar!
8
Ingen som stött på samma problem?? :unsure:
2066
2
Se till att få ett kvitto med negativ summa (kredit för återlämnad vara). Sen bokför du detta omvänt mot ditt första kvitto, dvs om du bokfört inköpet som D/4010 bokför du returen som K/4010. Ev moms på samma sätt, omvänt.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
8
Tack för svar! Ja, jag har fått ett kvitto när jag returnerade. Mitt bekymmer hade främst att göra med det kvitto som jag använt som verifikation vid köpet som jag nu lämnat tillbaka men jag antar att jag byter ut det mot kvittot jag fick vid returen alltså.
2066
2
Nja, lämna inte tillbaka det. Alternativt ta en kopia på det.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
8
Butiken tog tillbaks kvittot, antar att det ska användas i deras egen bokföring. Kanske duger om jag skriver ut ett kontoutdrag istället. Hört att det alltid är orginalkvitton som gäller som verifikationer.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.