Startsida

Söker tips om bokföringsprogram

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 363
Tack mottaget: 28
Nystartat AB i Vårdsektorn söker
tips/råd om bästa bokföringsprogram.
Div. erbjudanden om "gratis test"
och revisorers och ekonomikonsulters
rekommendationer om just sina favorit-
program oroar/skrämmer nystartarna.

Premiss:
Intäkter:
5-10 "fasta" kunder/ kommuner
faktureras månadsvis.
Kostnader:
50 % förbrukningsmtrl. intendentur.
50 % personalkostnader.
Verksamheten är momsbefriad.

Det känns som om de flesta program
som finns är betydligt mer avancerade
och har fler funktioner än vad vi behöver?

Har du ngt tips/råd fr. egen erfarenhet?
tacksam för all input.
Lättskött/lättbegripligt progr. har prioritet.

Imre R
Redaktuellt
Inlägg: 26
Tack mottaget: 1
#34631
Webbaserade bokföringsprogram ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

ex, Visma avendo eekonomi.
Med vänlig hälsning Secton Detektivbyrå http://secton.se Specialister på spaning och utredningar som otrohet, familjeärenden och bakgrundskontroller.
Inlägg: 632
Tack mottaget: 2
#34633
Jag är ett stort fan av Fortnox (www.fortnox.se).

Det är ett helt och hållet webbaserat och kräver inget annat än en webbläsare. Ingen installation, inget krångel. Väldigt smidigt, enkelt enligt mig, och dessutom prisvärt.

200 kr per månad kostar det dock för både fakturering övrig bokföring, reskontra osv. Det kanske är för mycket om det är en liten verksamhet, men det är väldigt bra, flexibelt, och det utvecklas dessutom hela tiden.
Inlägg: 25
#34682
Rekommenderar BL-Adminstration prisvinnande program. Håller annars med dig om att i stort sett samtliga leverantörer har en overkill kapacitet. Detta då sannolikt för att skapa osäkerhet och kunna sälja service på årsbasis. Välkommen till mässan Eget Företag i Älvsjö 3-5 oktober så får du all info du behöver vid min monter eller på mitt seminarium.
saldosystem.se
Inlägg: 11
#35056
Hej!

Det finns ju som sagt en djungel av bokföringsprogram, och en bra idé är att utgå från behovet som sagt.

• Ska det vara ett program som installeras på datorn eller ett webbaserat?
• Hur många fakturor, order och offerter ska skickas varje månad?
• Ska revisor eller redovisningskonsult ha åtkomst till bokföringsprogrammet?

Om det t.ex. bara ska skickas några få fakturor kan man använda ett fakturaprogram som kostar per faktura och göra bokföringen i Excel. Har man däremot många fakturor som ska skickas och lite mer bokföringsdata, kan det vara bra att ha ett program som är till för bokföring med en faktureringsfunktion.
Inlägg: 1394
Tack mottaget: 187
#35057
Sen tycker jag man ska se till sitt eget intresse för bokföring.

Är man inte intresserad och tycker det är hyfsat kul, så blir det inte roligare för att det är webb-baserat eller har en fancy logga eller ett käckt namn. Då kommer jobbet ändå inte att bli gjort och papprena liggande. Då är det bättre att ta in hjälp direkt, och den hjälpen kan ju då t.ex jobba i Fortnox så man själv kan följa arbetet.
Tycker man det är roligt, så funkar de flesta program alldeles utmärkt. Själv är jag gammalmodig och vill ha program i datorn och papper i pärmar. Jag litar varken på uppkopplingarna eller att alla dessa företag finns kvar för alltid. Vad händer med ens bokföring om/när webbföretaget går i konkurs eller blir uppköpt/flyttar/lägger ner?
Tänk på att bokföring ska arkiveras i 10 år.
Likaså ser jag inte vitsen med att scanna in kvitton. Skulle jag hålla på med det så skulle tiden att bokföra tredubblas.

Det enda program jag vill varna lite för är väl då Visma Enskild Firma, som ju inte använder kontoplanen på samma sätt som andra program, och därför blir det hopplöst att ta hjälp när man kör fast. Det finns ju otaliga inlägg på allehanda forum om just det programmet och folk som kört fast.

Att bokföra i Excel är ju inte heller direkt att rekommendera då det är ganska luddigt om det alls är tillåtet. Vitsen med bokföringsprogram är ju lite att dom uppfyller lagar och regler kring bokföring.
Inlägg: 31
Tack mottaget: 5
#35362
www.promikbook.com

Jag har skrivit om det tidigare: Söker man ett riktigt bra bokföringsprogram som dessutom är gratis i sin grundversion så är PROMIKBOOK ett synnerligen bra val!

Programmet är webbaserat och förbättras hela tiden. Testa detta innan ni börjar binda upp er hos något av betalprogrammen. Jag skulle bli förvånad om ni inte blir nöjda.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.