Vad funkar för en enmansföretagare ?

1
Hej,

jag klurar på att själv sköta bokföring nästa år, utan redovisningsbyrå och revisor.
AB med 2 anställda och 50 verifikat per månad.

Vill verkligen hålla nere tiden det tar att skapa momsredovisningar, kunna upprätta ÅR, autoinskickning till SKM/PRV, inläsning av banksaldo för autoavstämning, företags och privat deklaration med K5 etc.

Redovisningsbyråerna måste redan ha detta stöd i sina system för att få det effektivt.

Vad funkar för en enmansföretagare ?
Björn Lunden ? Molntjänster ?
Rekommendationer tack 🙂
1479
250
Jag tror ju du får svårt att räkna hem de program du skulle behöva köpa för att kunna få så mycket automatik som du beskriver. Det handlar ju om bokslutsprogram och sånt. Med ett enkelt bokföringsprogram och ett enkelt löneprogram, så kan ju den bokföringen du beskriver skötas på 2 timmar per månad. Att lämna in moms och skattadeklarationer på nätet till skv tar ju bara 5 minuter. Det som tar tid är inte att bokföra, utan att kolla, sortera material,pricka av kontoutdrag etc.. och det kommer man ju knappast ifrån hur man än gör. En del scannar ju in kvitton, men jag har svårt att se att det ska bli billigare än att knappa in dom. Med tanke på att en del bokföringsbyråer tar upp till 26 kr/verifikat så kan dom ju knappast ha nån speciellt effektiv hantering..
2066
22
Jag har flyttat det mesta till FortNox (med en extern part som scannar och hanterar/arkiverar lev.fakt) och tycker det fungerar ganska bra. Mycket prisvärt som mindre företag och möjlighet att knyta in flera moduler. De har stöd för det mesta du beskriver.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.