Aktiehandel genom handelsbolag

3
Jag och en kompis vill börja med aktiehandel i mindre skala till en början. Vi studerar båda och vill göra det som en fritidssysselsättning.

Vinner vi något på att göra det genom ett HB? Vår vinst kommer ju beskattas högre än om vi hade investerat privat.
Det jag funderar på är om man redovisar någon vinst om man har alla företagets pengar i aktier fast aktierna har stigit?

Ex:
Köper aktier under ett år som stiger i värde med 10.000 kr. När vi säljer aktierna innan bokslut investerar vi vinsten i nya aktier direkt igen.

På detta sätt får man väl ingen vinst att skatta på?
128
15
Jag kan egentligen inte se någon fördel med att bedriva aktiehandel som firma. Men jag kanske har missat något uppenbart.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
3
Eftersom vi studerar och jobbar ganska mycket vid sidan av studierna och kan därför inte tjäna mer pengar utan att förlora studiestödet. Det är anledningen till att vi vill handla genom ett bolag
589
1
[b]edv119 skrev:[/b] [quote]Jag och en kompis vill börja med aktiehandel i mindre skala till en början. Vi studerar båda och vill göra det som en fritidssysselsättning. Vinner vi något på att göra det genom ett HB? Vår vinst kommer ju beskattas högre än om vi hade investerat privat. Det jag funderar på är om man redovisar någon vinst om man har alla företagets pengar i aktier fast aktierna har stigit? Ex: Köper aktier under ett år som stiger i värde med 10.000 kr. När vi säljer aktierna innan bokslut investerar vi vinsten i nya aktier direkt igen. På detta sätt får man väl ingen vinst att skatta på?[/quote] Jovisst får du det. Du realiserade ju en vinst på första köpet.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.