Ta över kiosk. behöver hjälp

8
Hej.. jag är intresserad utav att ta över en Kiosk/tobak med Atg.. jag är lite osäker på bokföring och sånt så jag behöver lite hjälp.. jag är osäker på att lämna ut mitt företag i någon annans händer.. därför vill jag helst inte använda en revisor. Jag tänkte fråga ifall det är svårt att ta hand om bokföringen själv och lära sig det? och vad jag måste tänka på?
488
Det är bra att du själv vill ha koll på ditt företags ekonomi. Nackdelen med att inte ha någon redovisningskunnig till hjälp är att du går miste om ett bollplank att diskutera ekonomi och skatt med. [br] [br]Att lära dig tillräckligt mycket bokföring för att sköta ditt eget företag tar ett antal timmar, så det bästa är om du kan lära dig bokföring först och ta över kiosken sedan. [br] [br]Om kiosken redan är på gång kanske en lösning kan vara att ha någon till hjälp i början och ta över själv efter hand när du har lärt dig. [br] [br]En annan sak: En kiosk har öppet väldigt många timmar om dagen. Kommer du att ha råd att ha någon anställd? Ska du själv jobba 10 timmar om dagen i kiosken 6-7 dagar i veckan blir det kanske svårt att orka göra din egen bokföring också. Det blir ganska mycket papper som ska bokföras i en kiosk jämfört med andra småföretag; kassarapporten varje dag med 2 olika momssatser och många inköp av olika varor varje månad, plus redovisningar till Svenska Spel. Kanske lön också om du har någon anställd som hjälper till. Låt inte bokföringen bli liggande på hög utan se till att få den gjord löpande!!
38
Har själv drivit en spelbutik och vet att det är inte det enklaste att bokföra ATG och Svenska spel, så jag lämnade bort bokföringen och slapp huvudvärken. [br] Det kostar mer än det smakar att ta hand om papprena själv.
8
hur är det med själva drivandet utav kiosken då.. är det svårt? jag menar beställningar och annat man gör i kiosk
38
Kan inte ägaren visa vilka leverantörer dom har mm? [br]Det är ganska tufft om man inte har affär/kiost vana innan och atg/svenska spels maskin rutiner.(redovisningar varje vecka)
8
du har varit till hjälp.. och jag vill inte låta för jobbig.. men hur mycket är det man tjänar på tobaken man säljer.. det är ju ett visst pris man köper in en limpa eller ett paket och säljer för ett annat pris. [br]Om en dagskassa låg på 50.000:- bara tobak, hur mycket är då vinst om halva är limpor och halva paket?
488
[quote="jonas1"]Om en dagskassa låg på 50.000:- bara tobak[/quote] [br]De kiosker vars bokföring jag har sett har haft MYCKET mindre dagskassor än så. Drar han verkligen in så mycket, han som ska sälja kiosken till dig?
38
[quote="jonas1"]du har varit till hjälp.. och jag vill inte låta för jobbig.. men hur mycket är det man tjänar på tobaken man säljer.. det är ju ett visst pris man köper in en limpa eller ett paket och säljer för ett annat pris. [br]Om en dagskassa låg på 50.000:- bara tobak, hur mycket är då vinst om halva är limpor och halva paket?[/quote] [br] [br]Dom här frågorna måste ju ägaren svara på? vi vet ju inte vilka priser han har? [br]Du får gå igenom bokföringen och fråga hur det har gått. [br]Jag känner till 3 st kiosker och dom drar in 10 000-19000kr per dag inkl tobak godis tidningar och dom ligger i små centrum. öppet 7dagar i veckan.
232
Nja. ciggisar är ju ganska hårt reglerade med högsta pris bl.a... frågan är nog inte så svår att svara på om man är något insatt... [br] [br]..sedan är det ju så klart lämpligast att höra med nuvarande ägare om vinster, omsättning och framför allt varför han/hon vill sälja..
M-Daniel Johansson
38
Ang tobaks priser så kan man ju sälja på lite olika sätt. Antingen säljer man efter högsta priset per paket eller så man man sälja limpor för högsta pris och ger ett paket extra eller limpa för så lågt man har råd med. [br]Alla kiosker har olika prissätttningar för att locka kunder.
8
Det är en Tobak butik.. säljer endast tobak... och dagskassan är på 50.000:- en liten del utav det kan man kalla vinst har jag fått reda på.. 5 kronor på varje paket är vinsten som du tjänar.. det låter lite konstigt att dom har en dagskassa på 50.000:- kronor va?
488
De kiosker vars bokföring jag har sett har snarare haft dagskassor kring 5.000 kr totalt med godis, tidningar och allt. Men så har de också gått i konkurs sen.
232
[quote="rockport"]Ang tobaks priser så kan man ju sälja på lite olika sätt. Antingen säljer man efter högsta priset per paket eller så man man sälja limpor för högsta pris och ger ett paket extra eller limpa för så lågt man har råd med. [br]Alla kiosker har olika prissätttningar för att locka kunder.[/quote] [br] [br]Jo, vad vore konkurrensen annars värd ;) [br] [br]Men just ciggen är ju som sagt ganska styrda. Det skulle i så fall vara andra medel som får agera konkurrensfördelar...
M-Daniel Johansson
38
[quote="jonas1"]Det är en Tobak butik.. säljer endast tobak... och dagskassan är på 50.000:- en liten del utav det kan man kalla vinst har jag fått reda på.. 5 kronor på varje paket är vinsten som du tjänar.. det låter lite konstigt att dom har en dagskassa på 50.000:- kronor va?[/quote] [br] [br]Du måste verkligen be om att få se på bokföringen. [br]Dom menar kanske att dagskassan är 50000 inkl trav o tips?
8
Ja.. inklusive Atg, svenska spel... hur kommer det sig.. fiffel inlagt eller??
38
[quote="jonas1"]Ja.. inklusive Atg, svenska spel... hur kommer det sig.. fiffel inlagt eller??[/quote] [br] [br]Jag menar att dom kanske slog ihop alla summer för att ge en bild av det hela. [br]Det finns 3st kassor [br]1 tobak [br]2 ATG [br]3 Svenska spel [br]och alla bör redovisar varförsig för enkelhetens skull.
8
jag sitter och tittar på resultatrapport..kan någon berätta vad 3041 står för ?
488
Någon typ av försäljning. Står det inget kontonamn bredvid kontonumret?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.