lager

14
Hej, har lite huvudvärk kring vad som gäller om lager.

Först och främst, vad säger lagen? Är man tvungen att ha ett lagersystem där man följer lagret i realtid? Eller räcker det att man inventerar en gång om året?

Hur bokför man inköp av lager? Hur bokför man när man tar ut en vara ur lagret? Om man t. ex ger bort en produkt gratis till en blogg eller en leverantör, hur bokför man det?

Om jag köper in 10 st produkter och väljer att lägga dessa produkter i ett "produktkit" hur ska det då bokföras?

tack på förhand
1165
15
Man måste inte ha löpande lagerbokföring, utan det är mest för sin egen skull man har det. Inventering är dock ett måste.[br][br]Skall du ha löpande lagerbokföring så skaffa ett bokföringsprogram som klarar av det. Det blir enormt jobbigt annars att hela tiden plocka värden in och ut ur lagret. De flesta sådana program klarar också av att skapa strukturartiklar, dvs en vara som består av flera andra. [br][br]Ger man bort en vara så kan man antingen bara plocka ut den från lagret, eller skapa en faktura på noll kronor så den kommer ut den vägen. Eller om det är sällan förekommande så kan man helt enkelt vänta tills inventeringen och låta det bli en diff då istället.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.