Enskild firma - F-skatt - Kom-igång guide?

1
Hej!Nu är jag på gång att dra igång en liten verksamhet vid sidan av mitt nuvarande arbete. Verksamheten kommer bestå av dels "trafikstyrning" på nätet med annonsintäkter samt konsultverksamhet inom IT. Initialt kommer jag ha intäkter på ca 2000kr per månad och utgifter på ca 200kr / månad. Jag har tänkt mig en enskild firma. Jag har inte tänkt att ta ut någon lön alls utan buffra upp för framtida investeringar och för ev. kunna leva helt på den egna verksamheten i framtiden.Jag kan inget alls om det här och hela området (F-skatt, moms, etc) känns rätt besvärligt att sätta sig in i.Finns det någon bra "nybörjarguide" för det här, där jag kan lära mig grundläggande begrepp och regler? Länk?Några konkreta frågor har jag redan nu:* Kan jag bli godkänd för F-skatt med endast 2000:- per månad i intäkter?

* Vilka skatter måste jag betala om jag inte tar ut någon lön?

* Har ni några tips för hur jag ska fylla i F-skatteblanketten för att den ska gå igenom snabbt och enkelt?Mvh Niklas
88
Två bra ställen är: http://www.skatteverket.se/, http://www.expowera.com/ [br] [br]Vad du ska tänka på när du startar som enskild firma är att du redovisar resultatet i din självdeklaration och sedan betalar egenavgifter + skatt på den vinst som du haft under året. Det går inte att lyfta lön ur en enskild firma, du gör bara egna uttag (som inte påverkar resultatet). [br] [br]Snabbaste sättet att registrera företag på är genom: https://www.foretagsregistrering.se/ [br] [br]Huruvida du blir godkänd med dina beräknade intäkter kan jag tyvärr inte ge något svar på, men jag håller tummen.
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se
72
1
Det går alldeles utmärkt att skriva 0 i intäkter de första åren. Det gjorde jag.
11
själv är jag hel-koko när det handlar om skatt, moms, bokföring, budget, osv. det är grejjer som inte fastnar i min hjärna. siffror och sånt är det tråkigaste som finns. [br] [br]finns det någon enkel bok för "dummies" som talar om för den som ska starta eget att: "den här blanketten ska fyllas i och det här kan du göra avdrag för och så kom ihåg att deklarera det där i den rutan"...? [br] [br]och jag som ska ansöka om fa-skattsedel...måste man fylla i allt i blanketten? jag som sagt kommer inte överens med budgeträkning och sånt, måste man fylla i det innan man skickar in blanketten? [br] [br]tack o lov ska jag gå en starta-eget-kurs via startcentrum som pågår i 9 veckor så förhoppningen är att något kanske kan fastna... [br]men innan dess kanske jag måste göra något viktigt...?
ttp://annelito.just.nu
12
Jag vill passa på att rekommendera Skatteverkets informationsträffar, dels för folk som funderar på att starta företag, dels för dem som precis har gjort det. De är gratis och är [i]mycket[/i] informativa! [br] [br]Gå till http://www.skatteverket.se och välj sedan "Infoträffar" i menyn till vänster. Sen är det bara att klicka sig fram!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.