Skita i preliminär självdeklaration

49
Halloj, jag har nyligen startat ett företag (HB) och sitter med den preliminära självdeklarationen. Det är en lagom rolig gissningslek... Kan man inte bara skita i att skicka in den preliminära självdeklarationen eller kommer SKV höra av sig efter ett tag och börja gnälla då? Tänkte det kan vara värt att kolla iaf  ;). I mitt fall handlar det inte om några stora summor.
cigarrspecialisten.se
2066
2
Det är ju bara en uppskattning, och det är ju det den ska vara. Efter ett tag ser du hur utvecklingen går och om det stämmer med vad du uppgivit eller inte. Det går att skicka in en ny när som helst med ändringar. Har aldrig testat att skita i den, då jag föredrar att ändå hålla koll på vad som händer. Ring skv och fråga om det blir samma sak att skriva 0 som att strunta i den.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
720
Är det din egen eller bolagets preliminärdeklaration du funerar över? Är det bolagets så är et ju inte så mycket att fylla i när det gäller ett HB såvida du inte har folk anställda, annars är det ju inte direkt några belopp utan enbart såant som vem som är delägare och verksamheten.[br]I din egen privata SA ansökan så finns det i praktiken två scenarion. Endera är du anställ och driver firman vid sidan av och då är det väl inte några större problem att fylla i dina inkomster av tjänst för resten av året och nu i början beräkna intäkten av firman väldigt lågt eller till 0.[br]Driver du däremot firman på heltid och ska leva av den så har du väl förhoppningsvis redan innan start gjort någon form av kalkyl som visar vilka intäkter du tror att du ska få så att det räcker till. Beräkna resultatet till kanske hälften av det nu i starten och öka sedan om du ser att det går bättre eller välj att få tre månaers uppskov med betalningarna så hinner du se lite vartåt det lutar när det är dags att börka betala och redan då kanske lämna en relevatare inkomstuppgift.[br][br]Utan att skicka in ansökan om SA-debitering för dig eller göra skatteanmäla för bolaget så får ditt HB ingen F-skattsedel.
2360
37
Det går mycket väl att ha underskott i företaget i början så skriv 0:- Det kan ofta vara så att investeringarna kostar mer än man får in men det gäller att ha koll på läget. förr eller snarare senare så vet du resultatet.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.