Projektanställd i enskild firma

26
Hejsan!
Jag har precis fått ett ganska stort projekt på mitt bord som jag har bestämt mig för att ta efterosm det är en viktig kund det handlar om. Problemet är att detta är för stort för mig, ensam och därför vill jag ta in en anställd, men bara som projektanställning, dvs han är bara med på detta projekt.

Hur gör jag detta? Vart registrerar jag det, hur blir det med skatt osv?
Har ganska nystartat företag, enskild närningsverksamhet så jag har inte jättekoll på allt sånthär än. Räknade inte med att detta skulle komma så fort.

MVH Björn
1616
4
Då vill det till att du har bra tillförlit till kundens betalningsförmåga. Att förlita sig till en enda kund kan vara enormt vanskligt speciellt vid de tillfällen där du ådrar dig kostnader.
Må väl!
190
Det är ju åtminstone ett angenämt problem att det går bättre än man tänkt sig :)[br][br]Skatteverket har alla svar på det rent formella med hur du registererar, betalar in skatt etc. http://www.skatteverket.se[br][br]Angående projektanställning eller inte är detta något du som arbetsgivare reglerar med arbetstagaren i anställningsavtalet. Enklast är nog att helt enkelt tidsbegränsa anställningen till den tid det kommer ta att genomföra projektet, alternativt ha den anställde som timanställd. Är du med i någon branschorganisation kan dessa hjälpa dig med mallar till avtal etc, annars brukar det inte vara svårt att fixa själv heller.
2066
2
Du måste anmäla dig som arbetsgivare hos skattemyndigheten, görs lättast via [url=https://www.foretagsregistrering.se/]https://www.foretagsregistrering.se/[/url]. Du bör skriva ett anställningsavtal med personen du ämnar anställa, där det klart framgår vad som gäller och tiden för anställningen. Vet inte vad du avser med skatt, bara på lönen eller mer generellt i företaget? Du betalar in den anställdes skatt och arbetsavgifter till skatteverket månaden efter löneutbetalningen.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.