Förenklad faktura?

507
1
Läste i senaste skattenyheterna att man från och med 1 januari ska kunna använda sig av en förenklad faktura på belopp under 2000 kr inkl moms. Någon som känner till detta? Ovh vet mer vad det innebär?



Sen stod det lite om ändrade skatteregler för främst småföretag from 1 januari 2006. Bla sänkta soc avgifter för vissa samt ändring av 3:12 reglerna. Vad anser Ni om detta?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
507
1
Ingen som hört talas om detta?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
720
Förenklade fakturor rör sig bara om en specificering av belopp och praxis, principerna har tidigare varit mera flytande. Vad det handlar om är att inte fakturan/kvittot/verifikatet behöver innehålla alla de uppgifter som en faktura enligt momslagen egentligen ska ha, ex namnet på köparen. Innan hette det "belopp av mindre värde" men nu är det preciserat att mindre värde = 2000 inkl moms. När det gäller "handelspraxis" har man också ställt upp tre kriterier: [br]1 När man handlar i betalautomat ex tankar sedeltank, betalar perkering i automat eller betalar broavgiften i betalutomat. [br]2 När du köper biljett till tåg, buss el dyligt när inte namnet framgår av biljtten [br]3 Att man inte ska behöva stoppa upp köerna på ex Öresundsbron för att begära ett skrivet kvitto utställt till företaget om man betalar kontant i kassa istället för i automat (se punkt 1) [br] [br]Handen på hjärtat, hur många av er lyfter inte redan nu momsen på denna typ av kvitton? Skillnaden är att nu går lagstiftning och praxis hand i hand.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.