Hur bokföra etc?

2
Jag och en vän driver idag en portal på nätet (www.fotointresse.se) som går heöt ur egen ficka idag!

Dock har vi börjat få in förfrågningar om folk som vill kunna annonsera på siten, samt har planer på att  utveckla portalen vidare, med t.ex. egen bildbank etc, där man kan köpa mer plats mot betalning osv!

Hur löser man bokföringen osv rent praktiskt?
Alltså skaffar man sig "bara" en bok där man skriver allt i, eller finns det nått smidigt datorprogram för det hela eller hur går man tillväga?

Behöver alla tips och idéer man kan få om det hela!

MVh
Jocce
1616
4
Klart att man kan använda sig av en bok om man vill men det är så gott som ingen som gör det idag. De flesta använder en form av datorprogram för att snabbt kunna göra alla uträkningar. Exempel på olika sådana program har SPCS, MAMUT, HOGIA mfl. [br]Är ni inga hejare på bokföring kan det annars vara bra att lämna det jobbet till en bokförare så att ni kan fokusera på det ni är bra på och tjäna inkomster.[br][br]Mycket bra sida och forum ni har, Ser trevligt och aktivt ut.[br]En bildbank borde kanske vara bra eller om ni kanske ska börja tänka på att förmedla försäljning av bilder som bildbyrå. Bara ett tips i all välmening.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2
Okej, jo då får vi kika på nått program då.[br][br]Hur pass enkla är de att sätta sig in i?[br]Kan man dela databas över nätet med dem eller går det bara att köra lokalt?[br][br]Jo, grejen är att vi inte siktar in oss på att tjäna pengar, utan mest att få Portalen att gå runt, så vi kommer försöka hålla nere kostnader som t.ex. att leja ut sånt.[br][br]Men om vi har en bokförare måste vi juh ändå ge honom all info om de grejer vi tar betalt för osv.[br][br]Bildbank så att folk kan lägga upp sina egna bilder är väl det vi har i åtanke, att bli en bildbyrå är inget vi siktar på just nu iallafall, men vem vet i framtiden![br][br][br]Tack för tipsen, och tar gärna emot fler tips![br][br][br]/Jocce[br][br][quote author=Mojo link=topic=2869.msg12304#msg12304 date=1190568667][br]Klart att man kan använda sig av en bok om man vill men det är så gott som ingen som gör det idag. De flesta använder en form av datorprogram för att snabbt kunna göra alla uträkningar. Exempel på olika sådana program har SPCS, MAMUT, HOGIA mfl. [br]Är ni inga hejare på bokföring kan det annars vara bra att lämna det jobbet till en bokförare så att ni kan fokusera på det ni är bra på och tjäna inkomster.[br][br]Mycket bra sida och forum ni har, Ser trevligt och aktivt ut.[br]En bildbank borde kanske vara bra eller om ni kanske ska börja tänka på att förmedla försäljning av bilder som bildbyrå. Bara ett tips i all välmening.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b][br][/quote]
17
Måste påpeka att du bör ha hyfsade kunskaper i bokföring och bokföringslagen.[br]Känner du dig det minsta osäker rekommenderar jag att du lämnar bort redovisningen. [br]Annars kan det bli problem om du skulle göra fel och blir granskad. [br][br]När det gäller program så är SPCS Bokföring och Edison lättanvända program. [br]Hör av dig om du behöver mer hjälp.
Faktureraflera - Redovisning från 690 kr/mån.
Nu vet Du som kund vad Din redovisning kostar!!
68
[quote author=Dylan link=topic=2869.msg12306#msg12306 date=1190573656][br]Måste påpeka att du bör ha hyfsade kunskaper i bokföring och bokföringslagen.[br]Känner du dig det minsta osäker rekommenderar jag att du lämnar bort redovisningen. [br]Annars kan det bli problem om du skulle göra fel och blir granskad.[br][br]När det gäller program så är SPCS Bokföring och Edison lättanvända program. [br]Hör av dig om du behöver mer hjälp. [br][/quote][br][br]Jojomensan, "hyfsade kunskaper" MEN då ska man också komma ihåg att det finns [b]lätta [/b]program och det finns [b]svåra [/b]program. Det finns till och med program som är så lätta att man inte ens behöver känna till orden Debet och Kredit. [br][br]Siktar man på att göra 95% av bokföringen själv och sedan lämnar bort för att göra själva bokslutet och deklarationen, då behöver man inte så mycket bokföringskunskaper. Det finns alltså ingen anledning att bli rädd för detta.[br][br]En snabbkurs för grundläggande kunskaper i bokföring hittar Du på denna länk: http://www.unicell.se/?s=7
17
Jag hade en klient som gick en bokföringskurs och hade VG när han var färdig. Han gjorde det mesta själv utom att göra bokslut och deklaration. [br]Trots detta hade han konterat fel hela året när jag fick uppdraget att göra hans bokslut. [br]Och det är lätt hänt om man inte är helt hundra på hur man skall göra.[br]Jag har jobbat med redovisning i åtta år nu och det finns fortfarande saker jag måste ringa och kolla med andra som jag inte känner till. Och det rör bara löpande redovisning.
Faktureraflera - Redovisning från 690 kr/mån.
Nu vet Du som kund vad Din redovisning kostar!!
68
[quote author=Dylan link=topic=2869.msg12331#msg12331 date=1190617991][br]Jag hade en klient som gick en bokföringskurs och hade VG när han var färdig. Han gjorde det mesta själv utom att göra bokslut och deklaration. [br]Trots detta hade han konterat fel hela året när jag fick uppdraget att göra hans bokslut. [br]Och det är lätt hänt om man inte är helt hundra på hur man skall göra.[br]Jag har jobbat med redovisning i åtta år nu och det finns fortfarande saker jag måste ringa och kolla med andra som jag inte känner till. Och det rör bara löpande redovisning. [br][/quote][br][br]- Det finns förstås alltid dom som aldrig lär sig :)[br]Du hade i Ditt föregående inlägg förslag på 2 bokföringsprogram. Jämför svårighetsgraden på dessa 2 med vårt program, då förstår Du vad jag menar. Om jag påstår att det blir färre fel i bokföringen ju enklare program man har, då har jag nog inte fel. Man ska självklar inte välja ett "expertprogram" om man är novis (och vice versa).[br][br]Jag brukar använda följande exempel:[br]Du har ett banklån och ska amortera 5000 kr. - Ska Du kontera amorteringen på banklånekontot i Debet eller i Kredit?? - Lätt att göra fel.[br]Å andra sidan i ett enklare program: Samma amortering och istället för att välja Debet eller Kredit svarar Du på frågan om [b]Skulden [/b]till banken [b]Ökar [/b]eller [b]Minskar[/b]. Här går det inte att göra fel!!! - Det är det som är det fina i kråksången.[br][br]Det gäller med andra ord att välja ett program som passar den egna kunskapsnivån. Speciellt viktigt är att den som kan bokföring inte rekommenderar ett expertprogram till alla - även till noviser - då går det så illa som Du beskrev.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.