Startsida

AdWords pengar drogs från kontot utan förklaring

Skapad - Senast uppdaterad
Vi annonserade via AdWords som Google ansvarar för. Av okänd anledning drog någon 41.000 kr från bolagets kreditkort. Vi reklamerade förstås uttagen och banken betalade tillbaka allt. Det märkliga är att Google inte kan förklara vad som hade hänt.
Inlägg: 801
Tack mottaget: 29
#39336
Är ni säkra att det var via Adwords som pengarna drogs? När ni lade in kortnummer kan ett program läst av och skickat det vidare där se sen använde det. Det är en ganska vanlig typ av bedrägeri. Om ni misstänker det bör ni kolla efter virus i datorn.
Grundare av foretagande.se
#39337
Bolaget hade använt AdWords en längre period. I december 2017 så upptäckte jag att man plötsligt dragit pengar men jag fann inga verifikationen.

Jag kontaktade förstås banken som spärrade kortet. Banken meddelade samtidigt att Google hade dragit ytterligare belopp på kortet men att banken ännu inte fakturerat dessa belopp. Jag fick en liten chock.

Från Google säger man att någon öppnat ett konto i mitt namn och sedan kommit åt kontokortet. Men de kan inte se vem som öppnat AdWordskontot.

Hur kan någon genom att öppna ett AdWordskonto kunna få pengar för att man gör det?

Det kan finnas skurkar både på små och stora bolag. Någon anställd med spelskulder kanske.

Bifogar en liten bild av fakturan.
Inlägg: 801
Tack mottaget: 29
#39339
Ja det låter märkligt. Google, Facebook mfl är kända för att vara mer eller mindre onåbara. Man borde kunna leverera bättre service med tanke på pengarna de drar in.
Grundare av foretagande.se
#39344
Onåbara är nog deras strategi. Jag försökte ringa dem men hänvisningen till globala telefonnummer leder inte till några telefonnummer.

Förr svor man över statliga och kommunala byråkratier och svårigheten att få tala med den som hade hand om frågan.

Det är bra när allt fungerar men när det inte gör det så förväntar man sig mer. Skulle någon utnyttja mitt namn i skumma affärer så hade jag inte sett mellan fingrarna. >🙁

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.