Jobba hemifrån eller skaffa kontor, hur gör ni?

814
29
Som rubriken säger. Vad föredrar ni och varför?
Grundare av foretagande.se
26
1
Hej! Det beror nog lite på vad man skall göra. På Secton Detektivbyrå jobbar vi över allt, hemifrån, i bilen, på fältet, cafeét, hos kund, etc.. Men har man ett företag som har lager och grejer vill man nog ha någon schysst lokal :)
Med vänlig hälsning Secton Detektivbyrå http://secton.se Specialister på spaning och utredningar som otrohet, familjeärenden och bakgrundskontroller.
22
Hej! Jag har endast e-butik och har därför inget behov av ett kontor utan jag sköter allting hemifrån. Det har funkat bra hittills. /Ewa
ekpresenter
814
29
Sitter med hemma nu och kollar över mina rutiner och vad som går att förbättra i mitt arbete :mrgreen: Kanske är det individuellt med? Vissa tycker om att sitta själva hemma medan andra kanske vill ut och träffa folk och presterar bättre med energin från andra även om man inte jobbar med samma sak. Det är så klart en kostnadsfråga med men kanske det lönar sig snabbt om man får mer gjort :unsure:
Grundare av foretagande.se
157
1
[quote="Patrik" post=46168]Sitter med hemma nu och kollar över mina rutiner och vad som går att förbättra i mitt arbete :mrgreen: Kanske är det individuellt med? Vissa tycker om att sitta själva hemma medan andra kanske vill ut och träffa folk och presterar bättre med energin från andra även om man inte jobbar med samma sak. Det är så klart en kostnadsfråga med men kanske det lönar sig snabbt om man får mer gjort :unsure:[/quote] Jag sitter hemma och trivs med det. Då min bostad är ett 190 kvm stort hus och jag bor själv har jag hur mycket yta som helst att driva mitt företag. Just nu har jag kontoret intill sovrummet och jag stortrivs med det. Man kan jobba när man vill och man behöver aldrig känna att man "måste iväg" med allt vad det innebär i ökade utgifter i form av luncher etc som måste införskaffas. Nä hemma fungerar utmärkt så länge jag jobbar ensam och inte har behov av något större. Att man dessutom sparar pengar är ju inte någon nackdel direkt.
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
2360
31
Klockrent för många men inte från myndigheternas sida som inte hängt med. När jag satt i landstinget tog jag upp den här frågan ur ett annat perspektiv gällande Stockholm(SLL), nämligen trafikmässigt och miljömässigt. Själv har jag praktiserat detta i över 30 år och med dagens teknik är det rena himmelriket, i alla fall för mig, så arbeta hemmifrån och driv på din politiker så kanske vi får en förändring innan nästa sekel.:cheer: :cheer: :bravo Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2
Vi har hemmakontor och det funkar bra. Men det kan vara värt att ha ett kontor som är lite mer synligt, och dessutom är det lättare att nätverka om man t ex har plats på ett kontorshotell. Vi har som plan att hyra ett litet kontor i Ystad. Men innan man väljer plats för sitt kontor kan det vara bra att se vilka andra företag som finns där, man vill ju att det ska bli ett lyft för ens egna företag. Vi bor på den skånska landsbygden och vår adress är lite "bonnig", det kanske får folk att tveka att ta kontakt, det ger kanske inget proffsigt intryck, folk kanske tänker "kan dom sånt, som bor där ute på "lannet" :) Vad tror ni om att ha en "bra" adress och inte bara ett kontor i stan?
2360
31
Det finns naturligtvis de som av en eller annan anledning vill ha det så, men i Stockholmstrakten där jag bor är det väldigt dyrt med lokal sedan kommer månadskort och kanske mat ute samt stress för att hinna hem och hämta barn om man har sådana. Går konjukturen ner sitter du ofta på ett 9 månaders uppsägningskontrakt eller längre,mm. Du vet väl att du får dra av kostnad i hemmet. SKV säger en summa men inför domstol gäller ofta annat till SKV:s förtret. Jag satt själv i företagsskattenämnd en gång i tiden så jag vet det och mycket mer. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
814
29
[quote="jfthier" post=46194]Vi bor på den skånska landsbygden och vår adress är lite "bonnig", det kanske får folk att tveka att ta kontakt, det ger kanske inget proffsigt intryck, folk kanske tänker "kan dom sånt, som bor där ute på "lannet" :) Vad tror ni om att ha en "bra" adress och inte bara ett kontor i stan?[/quote] Personligen störs jag inte av en bonnig adress, tvärtom :) Ser det som lite charmigt och skönt med företag som inte följer strömmen. Det går även att göra en grej av det. [i]Bonnig adress - proffsigt bemötande.[/i] :)
Grundare av foretagande.se
814
29
[quote="carl_jonas" post=46171]Man kan jobba när man vill och man behöver aldrig känna att man "måste iväg" med allt vad det innebär i ökade utgifter i form av luncher etc som måste införskaffas. Nä hemma fungerar utmärkt så länge jag jobbar ensam och inte har behov av något större.[/quote] Är det inte samtidigt ett problem? Det finns alltid något jag kan göra - kanske borde gå och kolla min mejl nu igen. Det var ju faktiskt 15min sen sist.
Grundare av foretagande.se
157
1
[quote="Patrik" post=46200][quote="carl_jonas" post=46171]Man kan jobba när man vill och man behöver aldrig känna att man "måste iväg" med allt vad det innebär i ökade utgifter i form av luncher etc som måste införskaffas. Nä hemma fungerar utmärkt så länge jag jobbar ensam och inte har behov av något större.[/quote] Är det inte samtidigt ett problem? Det finns alltid något jag kan göra - kanske borde gå och kolla min mejl nu igen. Det var ju faktiskt 15min sen sist.[/quote] Hehe, Jag tror att om man väljer att göra det till ett problem, så blir det garanterat ett. T.ex så har jag ju min mail i telefonen så den kollas nog oftare :) Men sen måste man vara konsekvent att alltid se till att man får ledig tid och göra något annat på. Där fyller ju kalendern en funktion. Planerar man in ledig tid och följer det strikt tror jag inte att det är så farligt att ha jobbet hemma, även om man skulle jobba 240 - 280 timmar i månaden :) Men där känner nog alla varandra sig själv bäst, men tycker man det är kul med företagande så ser jag bara fördelar att ha jobbet hemma istället för tvärt om.
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
157
1
[quote="Patrik" post=46199][quote="jfthier" post=46194]Vi bor på den skånska landsbygden och vår adress är lite "bonnig", det kanske får folk att tveka att ta kontakt, det ger kanske inget proffsigt intryck, folk kanske tänker "kan dom sånt, som bor där ute på "lannet" :) Vad tror ni om att ha en "bra" adress och inte bara ett kontor i stan?[/quote] Personligen störs jag inte av en bonnig adress, tvärtom :) Ser det som lite charmigt och skönt med företag som inte följer strömmen. Det går även att göra en grej av det. [i]Bonnig adress - proffsigt bemötande.[/i] :)[/quote] Till syvene o sist handlar allt om resultatet. Då spelar ingen adress någon roll. Gör du ett grymt jobb då blir den lantliga adressen lätt att komma ihåg och tvärtom. Så oroa dig inte för det, finns många företag med konstiga adresser som jag tror att inte många vet om, men de handlar där säkert varje dag. Dvs. E-butiker som drivs på gårdar etc.... Sedan håller jag med Patrik - Gör en grej av det! Det kan du vinna på!
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
2
Gillar [i]"Bonnig adress - proffsigt bemötande"[/i] Vilken tagline! Ska kolla en kontorslokal i morgon, får se hur vi gör.Det är klart att kostnaden måste vägas in, grejen för mig är att exponera sig och nätverka och få in mer jobb, annars lönar det sig inte. Har jobbat hemifrån så länge nu, skulle tycka det var skönt att "åka till jobbet".
86
4
Jag är ensam och jobbar med webb, behöver bara en dator och kan lika gärna sitta hemma. Mina kunder kan jag träffa på stan eller via Skype, de får också gärna komma hem till mig om de vill. Ett kontor tillför mig ingenting annat än extra kostnader, vilket jag vill undvika.
157
1
Vill jag ha någonstans att åka funkar biblioteket alldeles utmärkt. Tar med mig allt tänkbart och jobbar där. Lugnt o skönt. Och precis som ett kontor. Med alla tänkbara dagstidningar, nördtidningar etc. Hur bra som helst. Till minimal kostnad.
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
814
29
[quote="Gnulia" post=46209]Ett kontor tillför mig ingenting annat än extra kostnader, vilket jag vill undvika.[/quote] Men är det inte viktigt med input från andra? T ex energin som det ger att sitta i samma lokal som andra när man ringer säljsamtal. Att ta en kaffepaus och prata om sina utmaningar och framsteg. Man behöver ju inte ens jobba i samma företag. Det saknar jag själv de perioder jag sitter hemma och jobbar.
Grundare av foretagande.se
5
Jag har nyligen startat en webbutik och driver denne med eget lager hemma i min 1:a på 40 kvm till en början, när ekonomin tillåter och det blir för svårt att röra sig är det nog dags att flytta över till en mindre lagerlokal! :)
Med vänlig hälsning Emil Nygren, PrylPelle.se Din prylbutik på nätet! www.prylpelle.se
2066
2
Jag föredrar att ha ett kontor att sitta på. Mest för att jag har lätt att flumma ut och inte få något produktivt gjort när jag är hemma... lätt att laga mat, kolla TV, etc etc. På ett kontor är den mentala inställningen när man går in genom dörren att nu är det jobb som gäller. Men det är säkert individuellt.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1
Jag arbetar på distans och det fungerar för det mesta bra, men i perioder har jag svårt att disciplinera mig. Hyr därför dagkontor hos www.regus.se ...binder alltså inte upp mig på en hel månad utan kan hyra efter behov. Väldigt praktiskt!
2360
31
Det finns ju en 3:e väg och det är mobilt uppkopplad i dagens värld. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2
Personligen känner jag att man lätt blir distraherad av annat när man är hemma. Det är inte samma koncentration och blir mycket lättare att man slösurfar eller tittar på tv. Är man på kontor så är kroppen inställd på att vara på just kontoret.
Läs om hur vi gick från hobby -> startup -> seriöst företag i vår blogg på JOHNSLOTS.
2360
31
Det finns ofta mycket oanvändbar yta i hemmet som kunde användas till företag. En del bygger en sänghimmel och har företaget under. Men där finns det inte så högt i tak så varför inte göra tvärtom. I Stockholm där priserna är skyhöga är detta ett mycket bra sätt att få valuta för pengarna något jag själv praktiserade för ca 25 år sedan. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
3
1
En bra fråga! Jag har mitt kontor hemma. Men försöker boka upp dagarna utanför hemmet för att komma ifrån.
2360
31
Om man inte behöver ta hem kunderna så kan man klara sig med mycket liten yta om man inte har lager. Dagen små underverk i fickformat har gjort livet lätt för många samt mycket billigare att vara företagare. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
157
1
Har man dock ett någorlunda ordningssamt hem funkar det alldeles ypperligt att ta hem kunder. Min TV funkar bra för powerpoints, Roll-ups skapar en känsla av seriositet och utplacerade visitkort och pennor med logotype på bordet brandar företaget :)
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.