Hur ska jag börja?

6
Hej. Jag har lite funderingar som jag skulle vilja få respons på.

Jag är 17 år och har i flera år velat starta eget då jag alltid har massa idéer och projekt som jag skulle vilja jobba med. Men jag är ganska förvirrad och det skulle vara bra om någon ville diskutera detta med mig, då jag inte känner någon som delar samma intresse om företagande.

Jag vill verkligen börja jobba och förverkliga mina idéer och sitter och längtar tills jag driver mitt egna företag och har massor att göra. Så jag måste ju sätta igång, annars händer det ju ingenting!

Min drivkraft kommer från min påhittighet då jag tycker det är synd att så många bra affärsidéer som jag har inte kommer till nytta.
Jag diskuterar ofta detta med mina föräldrar, men det känns inte som de stöttar mig tillräcklig. ”Du måste ha ett vanligt jobb”, ”Du måste vara anställd först så du får erfarenhet” osv. får jag höra från dem när jag säger att jag vill starta och driva eget. Men är det verkligen så? Varför ska man alltid hindras från att inte gå samma väg som alla andra?
Jag vill verkligen satsa på att driva eget, för det är det jag vill jobba med!

Så det skulle vara bra om jag fick lite respons på detta. Vad ni tycker och om ni ha tips och råd.

Tack!
128
15
Poängen med att fixa ett eget jobb först, är att du (medan du jobbar) kan spara ihop startkapital för att kunna starta eget.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
22
Hejsan! Jag skulle vilja säga att du ska gå den väg du själv vill gå! Jag är själv i din ålder (18 år) och har också varit i fas att starta företag vid flertalet gånger. Dock så måste du tänka på att du verkligen klarar de saker som ett företagande innehåller. Jag själv gjorde bland annat avvägningen att skola och andra jobb (+ fritidsintressen) är prio nu när jag fortfarande går på gymnasiet. Företagande fick helt enkelt vänta på grund av tidsbrist. Jag skulle vilja ge rådet att du samlar på dig så mycket kunskap som möjligt när det gäller företagande. * Hur ska du göra med bokföringen? * Krävs någon registrering eller annat avtal (utöver bolagsregistrering)? * Vilka är dina konkurrenter? * Hur ska du kunna nå ut till din potentiella målgrupp? Det finns massvis med frågor du skulle kunna ställa dig. Gör en ordentlig analys, läs på och lär dig mer om företagande i stort - gör grundjobbet helt enkelt! Sen kommer du få en klarare bild av vad företagande egentligen innebär. Lycka till och tveka inte att höra av dig till mig om du vill bolla ideér! :) Mvh // Dan Vikström
Trött på dryckerna på marknaden? VIDA DRYCKER UF säljer nu den nya drycken GROGH! Låter det intressant? Tveka inte att höra av dig: 076 - 82 57 883 vidadryckeruf [a] gmail.com www.vidadryckeruf.n.nu www.vidadryckerufblogg.blogspot.com
6
Hm... mitt inlägg kom inte fram så jag försöker igen! Tack för era svar. Jag har mycket kvar att lära mig och jag använder en stor del av min fritid till att läsa på om allt som har med företagande att göra. Har funderat mycket och jag ska börja med att fylla på och göra min affärsplan tydligare, samt sätta upp mål. Ja...det är mycket att tänka på!
22
Låter jättebra det Solu! Lycka till och kör hårt! :)
Trött på dryckerna på marknaden? VIDA DRYCKER UF säljer nu den nya drycken GROGH! Låter det intressant? Tveka inte att höra av dig: 076 - 82 57 883 vidadryckeruf [a] gmail.com www.vidadryckeruf.n.nu www.vidadryckerufblogg.blogspot.com

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.