Tips på hur din hemsida ska synas !

20
Hej, jag tänkte dra igång en liten tråd där vi kan tipsa varandra om vart man kan registrera sig fritt på Internet för att visa att man finns som företagare. Jag finns här för att hjälpa er som företag att finna något om ni tycker att det är jobbigt att söka på internet.

[color=red]Syns man inte finns man inte[/color]  :nicka

Google -> http://www.google.se/addurl/?continue=/addurl
Viktigaste av allt. Registrera din hemsida så kunder får en chans att finna dig.

Yahoo -> http://siteexplorer.search.yahoo.com/submit
Måste registrera dig här för att synas snabbare på yahoo,

Forum -> Använd dig av olika forum på internet. Jag håller på mycket med webbsidor, datasupport och föreläsningar för mindre företag och större. Jag finner mycket kunder genom att presentera att jag finns och går in på forum där jag vet att min målgrupp finns. Skriv en rad i de forum som du vet skulle passa dig.

Blocket - Tradera -> För en liten peng kan ditt företag synas på sveriges största köp och sälj tjänster. Du kan publicera något du säljer exempel en tjänst och genom detta så vet kunder senare vart och hur de ska nå dig om de vill ha mer.

Bannerbyten -> Be en kompis, företag eller förening att publicera din hemsida på deras sida. Detta gör att du ibland blir tvungen att publicera en länk eller liknande till deras på din sida. Men du tjänar på att fråga och byta lite i långa loppet.

Blogga -> Skapa en blogg skriv lite om din verksamhet. Hänvisa till din hemsida. En blogg är bra metod för det är enkelt om man inte är insatt. Alla ord du skriver på bloggen registreras automatiskt mot google, yahoo, altavista, msn.

Facebook -> Viktigaste av allt. Just nu finns det 350 miljoner användare av denna tjänst och där kan du helt gratis skapa grupper och synas genom dina vänner. Använd denna tjänst flitig så kommer många att besöka dig.

Håll din hemsida uppdaterad -> En viktig sak för att få kunder att komma tillbaka är att du har uppdateringar på din hemsida. Ex: ändra bilder, text eller nyheter. Man vet ju själv att man inte besöker en sida som aldrig uppdateras.

[center][color=red] | Lista på hur du syns gratis på internet | [/color] [color=#a70707]
Dataservice [/color] - [color=#a70707]Fjärrsupport[/color] - [color=#a70707]Webbyrå[/color] - [color=#a70707]Föreläsningar[/color]
| DataExpressen  |
[/center]
162
Hej det kan ju bli en bra tråd.[br]Ett litet tips är att svara i andras bloggar och lägga länk till sin hemsida
21
linkedin -> Beroende på typ av företag så är nätverkande på linkedin ett alternativ.[br]
Per Anders Nordin Mitt hobbyprojekt är Bokforingshjalp.org Till vardags arbetar jag på redovisningsbyrån Ekonomipartner Umeå AB
20
[br]Här kommer en liten lista jag har gjort för att hjälpa andra mindre företag att synas på Internet. Listan har ca: 50 länkar. Jag själv använder mig av detta för att nå ut på ett bra och smidigt sätt. Ibland så ger jag par kronor extra för att få den att synas lite mer  ;)[br][br]Ha till godo  :bravo[br][url=http://www.dataexpressen.se/lista/]http://www.dataexpressen.se/lista/[/url][br]
[center][color=red] | Lista på hur du syns gratis på internet | [/color] [color=#a70707]
Dataservice [/color] - [color=#a70707]Fjärrsupport[/color] - [color=#a70707]Webbyrå[/color] - [color=#a70707]Föreläsningar[/color]
| DataExpressen  |
[/center]
162
[quote author=TobiasHansson link=topic=8583.msg38842#msg38842 date=1299848571][br][br]Här kommer en liten lista jag har gjort för att hjälpa andra mindre företag att synas på Internet. Listan har ca: 50 länkar. Jag själv använder mig av detta för att nå ut på ett bra och smidigt sätt. Ibland så ger jag par kronor extra för att få den att synas lite mer  ;)[br][br]Ha till godo  :bravo[br][url=http://www.dataexpressen.se/lista/]http://www.dataexpressen.se/lista/[/url][br][br]Tack det var en rejäl lista, synd bara att inte så många har möjlighet att skriva in urlen[br][br][/quote]
3
Mycket bra info! Tack för det :-)
www.skyltadigitalt.se för både slott och koja
185
2
Bra forumtråd! Här är internetsidor som jag annonserar (eller tänker annonsera) gratis på: hotfrogse.se yrket.se nojestorget.se cateringsweden.se annonsera.se brollopia.se trubadur.com bokabandet.se reco.se hogtidernas.se thisplays.com fyndtorget.se abc-annons.se stockholm.olx.se svenskasajter.com svenskalänkar.com svenskalankar.se sverigesurfen.com opendi.se Utöver nämnda Facebook och Linkedin kan man ju utnyttja Twitter, Bloggy, MySpace m.fl.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
185
2
Tobias, tack för listan! Där fanns ju en massa länkar jag missat. Men du bör nog gå igenom listan en gång, för nu är det flera som inte fungerar längre.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
128
17
Man skulle kunna genomföra länkbyten mellan t.ex 10 olika företag med minst PR2. Alla 10 företag ( i olika branscher) länkar till varandra, vilket ökar förhoppningsvis företagens positionering hos sökmotorerna.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
75
7
Här finns bra länkkataloger samlade: [url=http://sökmotormarknadsföring-seo.se/seo-listan-lankkataloger/]http://sökmotormarknadsföring-seo.se/seo-listan-lankkataloger/[/url]
Vi är en webbyrå som ser till att ni syns på internet: https://hemsideportalen.se
11
Ofta finns det många saker som man kan ändra själv på hemsidan som gör att den rankas bättre. Exempelvis titel taggar, korrekta rubriker (innehållande dina sökord!) och en bra länkstruktur (vilket många missar) är viktiga bitar i detta för att synas på Google så mycket som möjligt, och kan även innebära att du rankar före dina konkurrenter och därmed vår ta del av vad som skulle vara [i]deras[/i] kunder :) Det där med att bygga länkar är en svårare fråga. Att byta länkar med varandra är något som INTE är bra när du sökmotoroptimerar. Visst, det kan ge dig lite extra trafik från diverse sidor, men Google har öppet gått ut med att de anser dessa länkar (kallade 'Reciprocal links') för onaturlig länkbyggnad, och har därmed ingen positiv inverkan på sökmotoroptimering - snarare tvärtom.
Läs vår SEO blogg om hur du kan synas på Google !
117
Icke att glömma är de såkallade "Social Bookmark" sajterna där du kan skriva artiklar (dock oftast på engelska) och länka till din egen webbsida. Detta är bra för både SEO men även för att få trafik direkt till sajten. Att byta länkar har inte negativ SEO-effekt, men kanske inte direkt positiv heller. Det är i alla fall min uppfattning och jag har sysslat med sökmotoroptimering i 3 år. Ha koll på er On-Page och Off-Page optimering så kommer man att ligga först i google, yahoo och bing, det är bara en tidsfråga. Köp dock ALDRIG några länkpaket med 1000-tals länkar, dessa är autogenererade skräplänkar och tolkas av sökmotorerna som SPAM. Länkarna ger dig inget värde och kommer så småningom att plockas bort av forumägaren.
7
Själv jobbar jag mycket med seo för att synas. Tex lägger ut länkar på länk kataloger, forum, bloggar mm. Tack för bra tips här inne.
http://www.wahlmansklader.se/ http://wahlmansklader.wordpress.com/
64
12
Som tidigare talare, länka till din hemsida från andra hemsidor. Se även till att uppdatera Din hemsida regelbundet, det gillar Google :cheer:
9
Intresant tråd. Tips av dessa slag är alltid välkommna.
www.twistiq.com - tjänsteförmedling på nätet [email protected] Jakob

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.