Är min affärsidé bra?

1
Jag har en affärside och jag vill höra andras åsikter kring den.

Idéen är väldigt enkel. Den riktar sig främst till unga tjejer. Det är egentligen bara hoodies, enfärgade, med tryck på ryggen. Själva trycket vill jag ska vara linjer av olika kroppar.

Så, vad tycker ni? Låter det som en fungerande idé?
Har fått inspiration när jag kollat runt plan uf-företag (men det är inte ett alternativ). Så jag funderar om det skulle fungera för ett "riktigt" företag också.

Tack på förhand
102
10
Hej, Alltid svårt att säga. Idén i sig är nog inte dum men du behöver göra en riskanalys utöver affärsplanen. Min första tanke är hur köpstarka är kundgruppen "unga tjejer"? Ponera att de har studiebidraget/barnbidraget så skulle jag tänka om. Är det unga vuxna, sista året på gymnasiet och äldre så kan det vara aktuellt. Andra saker du behöver fundera på är lagerhållning för korta leveranstider vs att trycka kläder vid beställning, dvs längre leveranstider. Om något tar två veckor att få hem är risken hög att de går till Wish istället. Ha koll på sådana saker så tror jag nog att det finns en god möjlighet.
8
1
Tjena! Enkelt att bekräfta idén med print on demand + facebook annonser. Du behöver inget eget lager, eller liknande.. Designa ett par st, och ladda upp på print on demand sajt som t.ex. https://www.printful.com/ Skapa sedan fb annonser mot din målgrupp och se om du kan sälja ett par stycken.. R PS. Laddade precis upp en youtube video om affärsidéer du kan kolla här https://www.youtube.com/watch?v=atJaVQCMVtA
1
Jag tänker spontant att du behöver ha en edge, något som gör att din vara sticker ut. Det finns redan så mycket att välja mellan på marknaden. Annars är det nog en bra idé.
https://nissabo.se/

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.