Tips om affärsidéer

85
Hej 🙂

Jag är 20 år och gymnasieekonom. Jag har drivit två UF-företag, tagit extra kurser i ekonomi och genom hela mitt liv drömt om att starta företag.

Nu har jag möjligheten till att jobba 15 timmar 7 dagar i veckan med företagande. Därför letar jag efter en hållbar affärsidé så att jag äntligen kan få komma igång på alvar. Jag kommer hela tiden på idéer men inser ofta ganska snart att de antingen redan är tagna eller inte genomförbara.

Jag förstår att de flesta företag skapas inom ett område som grundaren redan har lång erfarenhet av. På grund av min ålder har jag inte så lång arbetserfarenhet men däremot har jag en starka vilja att lyckas som entreprenör.

Finns det någon som kan tipsa om var eller hur man lyckas hitta en hållbar idé?
758
1
Enklast och absolut inte det sämsta är att börja med försäljning på Tradera och Blocket, eller liknande sajter. Sedan bygga vidare med en butik på blocket.[br]Ungefär så hade jag börjat  :blink

Tips: Bra affärsidéer du kan låna idéer av
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
85
[quote author=Sinnenas Teater link=topic=2834.msg12070#msg12070 date=1189860117][br]Enklast och absolut inte det sämsta är att börja med försäljning på Tradera och Blocket, eller liknande sajter. Sedan bygga vidare med en butik på blocket.[br]Ungefär så hade jag börjat  :blink[br][/quote][br][br]Tack för tipset :) Men frågan är bara vad man ska sälja... vad sålde du?
85
Egentligen skulle jag behöva en mentor som jag kunde diskutera mina idéer osv med.. någon som vet hur man lyckas få kontakt med en bra mentor?
2360
37
Det är inte alls növändigt med lång erfarenhet för att komma på något bra. Ibland bara någon sekund sedan är det som du säger att det redan finns. Men för dig fanns det inte och det är början på kreativitet. Det är en början på att bli företagare, Till slut kan du inte gå en meter utan att få en idé. En fördel är om man har ett kapital som man sen vill starta med och idag behöver man inte lägga tid på att vara bundet på ett ställe. Bland det viktigaste under hela tiden är koll på utgifter och med ekonomistyrning kan man få ut mera. men det känner du väl till genom din skolgång
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
46
Hej![br]Är själv också gymnasieekonom, tog studenten för några månader sedan. Startade enskild firma veckan efter att jag fyllde 18 och har precis ombildat företaget till aktiebolag.[br][br]Eftersom jag själv är yngre än du kanske det är svårt att ge några direkta "tips hur man lyckas", men jag håller med Stefan om att försäljning på Blocket/Tradera är en väldigt bra start. Att köpa och sälja varor är vansinnigt kul och enkelt att komma igång med. Själv började jag med att importera prylar från Kina och sålde på Tradera. Idag bedriver jag den verksamheten i egen webshop (samt arbetar med ett par andra projekt som inte är direkt relaterade till varuförsäljning).[br][br]Leta lite på handelssiter som till exempel alibaba.com, se om det finns något där som det kan finnas en marknad för i Sverige. Ta hem en provbeställning och se om det fungerar att sälja. Fungerar det, kör på för fullt! :)
85
Tack för svaren =)[br][br][quote author=Kristofer link=topic=2834.msg12095#msg12095 date=1189951148][br]Hej![br]Är själv också gymnasieekonom, tog studenten för några månader sedan. Startade enskild firma veckan efter att jag fyllde 18 och har precis ombildat företaget till aktiebolag.[br][br]Eftersom jag själv är yngre än du kanske det är svårt att ge några direkta "tips hur man lyckas", men jag håller med Stefan om att försäljning på Blocket/Tradera är en väldigt bra start. Att köpa och sälja varor är vansinnigt kul och enkelt att komma igång med. Själv började jag med att importera prylar från Kina och sålde på Tradera. Idag bedriver jag den verksamheten i egen webshop (samt arbetar med ett par andra projekt som inte är direkt relaterade till varuförsäljning).[br][br]Leta lite på handelssiter som till exempel alibaba.com, se om det finns något där som det kan finnas en marknad för i Sverige. Ta hem en provbeställning och se om det fungerar att sälja. Fungerar det, kör på för fullt! :)[br][/quote][br][br]Verkar som du har lyckats bra med att köra igång :) Får jag fråga vad adressen är till din webshop? Hade varit roligt att se.
24
Det är ingen dålig entrepenörsstrategi att jobba några år på ett företag som är duktig på det de gör. Det är ofanligt lärorikt. Företaget kan man hålla på med om nätterna. Företag har också en tendens att dröja lite innan de blir lönsamma och är man ung så behöver man deg till bostad, brudar och andra intressen!
/Rudolf
www.disruptive.nu
En blogg om riskkapital, entrepenörskap och webb 2.0

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.