Startsida
av Christoffer Andersson
Christoffer Andersson
Student i Nyköping
8 foruminlägg
32 artiklar
Håller du hastighetsbegränsningen på E4:an blir du omkörd hela tiden. Om det är nödvändigt eller inte att köra om är inte ens en ställbar fråga (omkörning är en självklarhet på en dubbelfilig motorväg) - biltillverkarna bygger motorer som maxar 200 kilometer i timmen i ett land med en maxhastighet på 120. Enligt svensk lag är merparten av bilister på E4:an kriminella. Vaddå? Menar du att jag inte får använda allt kräm jag har?

 

Det är precis det jag menar.

All progressiv verksamhet behöver regressivt motstånd för att inte tappa amygdalan - naturen balanserar sig själv. Det gör inte människor (om det är för att vi är arroganta eller intelligenta låter jag vara outforskat tills vidare). Hastighetsbegränsningen behöver ingnuggade bilder av kvaddade bilar av samma anledning som verksamheter behöver ingnuggade bilder av skuldsatta entreprenörer.

Utan kännedom om rädsla och oro för bakslag, avundsjuka, misstänksamhet och utbrändhet skulle vi gå bananas i vår likgiltighet inför alla sorters bromsklossar. Det hindrar oss så klart inte från att försöka ändå, men än så länge har vi stressjukdomar som håller oss i schack.

Mer av Christoffer: Om hårt arbete och talang

Visa kommentarer 2
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
| Anmäl | för 1 år sedan
Det är därför vi kommer att få se en stark konservatism växa fram nu inom svensk politik. Efter år av starka progressiva krafter börjar pendeln svinga tillbaka.
| Anmäl | för 1 år sedan
Två steg fram och ett steg bak; den hegelianska syntesen på väg att leva upp till Kants moralfilosofi: kanske kommer dagen ändå då vi håller varandra för mål och inte som medel, det är åtminstone dit det verkar bära. Nu är det dags att ta steget tillbaka och se vad vi har eggat fram, reflektera och kasta överilade idéer och normer - eller ja, vi tvingades ju till det när coronaviruset kom och accelererade vad som redan var i görningen. Hur som helst är det spännande tider.