Detta påverkar såväl företagare som privatpersoner och gäller alltifrån äldre mobiltelefoner till kortterminaler och larm. För att höja medvetenheten inleder nu Telenor, Tech Sverige, Telia, Tele2 och Tre informationskampanjen Byt Nät Nu, där alla uppmanas att byta ut gamla lösningar till moderna i god tid.

Se över gammal elektronik och byt nät nu

– Moderna nät i global framkant är en viktig grund för ett konkurrenskraftigt näringsliv, en effektiv samhällsservice och den gröna omställningen. Teknikskiftet innebär också att äldre utrustning byts ut mot effektivare och mer energismart teknik, säger Robert Liljeström, näringspolitisk expert på TechSverige.

2G- och 3G-näten används allt mindre och uppfyller inte det digitala samhällets säkerhetskrav. När de stängs ner frigörs prestanda till stabilare och smidigare 4G- och 5G-nät. 

De nya näten innebär bättre möjligheter för alla

Redan nu är mer än halva 3G-nätet nedsläckt och det är hög tid att se över din gamla teknik så snabbt som möjligt. Byt ut äldre mobiltelefoner, bredbandsmodem, hisslarm och annan nätansluten elektronik till modernare modeller. Det är viktigt att alla hänger med i omställningen till 4G och 5G för att uppnå högsta möjliga kapacitet och effektivitet.

– Vi har inför kampanjen engagerat många organisationer, företag och myndigheter. Vår förhoppning är att så många som möjligt är med och sprider kunskap och bidrar till att alla ser över sin uppkopplade elektronik och samtidigt tar vara på möjligheterna med de nya näten, säger Robert Liljeström.

Mer information finns på Telenors webb.

Cia Erander


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.