Jag heter Urban Gattzén och ska under en tid berätta om min vardag som ledarskap & företagsutvecklare här på sidan. Sättet jag arbetar på, är sedan flera år tillbaka att gå in i ledningsgrupper med nya ögon och se till att det som aldrig blir gjort blir gjort.

Vanligast är att uppdatera affärsplanen och sedan följa den. Under processen finns jag hela tiden till hands som stöd för ledningen och cheferna som är ansvariga. Många saker man brottas med är samma problem inom alla företag, men det kommer du att få läsa om och jag lovar du kommer att känna igen dig.

Tillbaka till slalomen. Om du som ledare kan tänka dig att du står högts upp i backen och kan se alla pinnarna som symboliserar delmål och mål, då är du på god väg. Året avslutas längs ner vid målgång och då ska du redan ha sett ut en ny backe med nya pinnar att åka i.

Ställ dig frågan. Är mina medarbetare i samma backe eller har du varit otydlig om var ni skulle träffas?

Din första uppgift är hitta höjden, sätta ut pinnarna, se till att alla är i samma backe och kasta er utför Din andra uppgift är att ha koll på mellantiderna och åkarna.

Tillåt inga störtloppsåkare, hjälp de som faller i backen och om du ser du någon som inte tycker om slalom, be dem byta idrott. Det är bäst för alla parter.

Det är din uppgift att som ledare hjälpa åkarna att prestera, ge dem rätt utrustning och se till att liften är bekväm.

När jag börjar jobba med ett företag händer det ganska ofta att alla är bra slalomåkare. Men man står inte i samma backe eller man har glömt sätta ut pinnarna!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.