Genom en högintensiv utbildning på elva veckor erbjuder Academic Work ett sätt att lära sig low-code i OutSystems utvecklarplattform. Med den skräddarsydda kodningskunskapen i bagaget kan eleverna ge sig ut på en arbetsmarknad som skriker efter kompetens.

– Våra deltagare kommer att vara väldigt attraktiva på marknaden en lång tid framöver, säger Elin Öhlén, projektledare för utbildningen.

Brights, ett systerbolag till Academic Work, har inlett ett samarbete med applikations- och mjukvaruutvecklingsföretaget OutSystems för att fler ska kunna lära sig att programmera applikationer med low-code. Low-code är en relativt ny form av kodning som är enklare än den konventionella formen, vilket gör den betydligt snabbare att jobba med. I den elva veckor långa unika utbildningen i OutSystems mjukvaruplattform får eleverna teoretisk och praktisk kunskap på ett strukturerat sätt.

– Det är grundläggande programmering i Javascript, med databaser och utveckling av applikationer. När de tar examen är eleverna juniora, men de får direkt gå ut och jobba som konsulter hos kunder, berättar Elin Öhlén som är projektledare för utbildningen på Brights.

OutSystems har hjälpt till i utformningen av utbildningen, exempelvis har lärare som är certifierade att koda i OutSystems plattform varit med och tagit fram innehållet. Några av momenten innefattar byggande av applikationer för olika stora bolag, integreringar och applikationsmoderniseringar.

Kompetensbrist i framtiden

Efterfrågan på duktiga programmerare i Sverige är enorm. Så pass att TechSverige i en rapport 2020 spådde att ytterligare 70 000 personer kommer att behövas inom dessa yrken till år 2024. Det råder redan nu kompetensbrist i den här delen av arbetsmarknaden, många techföretag måste tacka nej till uppdrag för att de saknar medarbetare med rätt kompetens.

– Förändringstakten har aldrig varit högre. Om samhället ska hänga med i tempot måste vi bygga kompetens och fylla kunskapsluckorna som finns. Genom den här utbildningen utvecklar vi svenskt näringsliv och samhället i stort och säkerställer att vi är konkurrenskraftiga, säger Elin Öhlén.

Ökat behov av low-code

En av anledningarna till att Brights vill satsa på den här utbildningen är att den ökade digitaliseringen har lett till ett ökat behov av kunskap i low-code hos kunderna. Men det är också centralt att kunna hjälpa ambitiösa personer som vill ställa om sin karriär.

– Alla arbetsplatser digitaliseras och det gäller inte bara IT-företag. Alla behöver någon form av kompetens och förståelse för programmering, säger Elin Öhlén. 

Om OutSystems
OutSystems grundades 2001 med uppdraget att ge varje organisation kraft att förnya sig genom mjukvara. OutSystems applikationsplattform med låg kod, hög produktivitet, anslutna och AI-assisterade verktyg hjälper utvecklare att snabbt bygga och distribuera ett heltäckande utbud av applikationer varhelst organisationen kräver det. Med över 584 000 communitymedlemmar, cirka 1 600 anställda, mer än 400 partners och aktiva kunder i 87 länder och inom 22 branscher är OutSystems globalt erkänt för att hjälpa organisationer att förändra sättet att utveckla applikationer. Besök oss på www.outsystems.com eller följ oss på Twitter @OutSystems eller LinkedIn på https://www.linkedin.com/company/outsystems.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.