1. Framgångsrika företagare Har en Vinnande Attityd: Definiera vad framgång innebär för dig. Var och en av oss har olika syn på framgång. Skapa dig en mental bild av vart du är på väg och det företag du vill ha. Ta reda på om du har några saboterande tankar som kan sätta käppar i hjulet på din resa. Rensa bort dem!

Fyll din kropp, själ och tanke med känslan och bilden av din vision. Ju mer levande visionen blir, desto lättare är det för dig att nå ditt mål. Det som skiljer framgångsrika och mindre framgångsrika människor åt, är en enda sak: attityd och inställning. Så skaffa dig en vinnarattityd – och börja din resa mott framgångsrikt företagande.

2. Framgångsrika företag Väljer Kunder med Omsorg: Välj vilka dina kunder är och gör research kring dem. Ta reda på vad deras behov är och vad de är villiga att betala för. Specialisera dig ordentligt. Tänk på vad du erbjuder för vem och vilket problem DU löser med din affärsidé. Var hellre för smal än för bred. Du kan bli framgångsrik genom att nischa dig.

Bara för att du säljer till en kundgrupp, betyder inte det att du inte kan sälja till andra kundgrupper. Var bara medveten om att varje kundgrupp har sina egna behov och det ska skina igenom i din marknadsföring för att attrahera dessa kunder.

3. Framgångsrika Företag Erbjuder Olika Tjänster och Produkter: Du behöver ha produkter och tjänster på olika nivåer för att attrahera flera olika slags kunder. Alla är inte beredda att betala det dyraste priset, utan du behöver ha olika utbud med olika prisnivåer. Att paketera din kunskap till säljbara tjänster och produkter ger dig oanade möjligheter att skapa det som du vill sälja. Tänk dock på att undersöka om kunden vill betala för det du skapar. Annars satsar du både tid och pengar i onödan.

4. Framgångsrika Företag Marknadsför så att det berör: Att marknadsföra din verksamhet är A och O för att lyckas med företagande. Utan marknadsföring så lyckas få. Tänk på all reklam som vi bombarderas med från TV, radio och tidningar. Tänk på att appellera till kundens känslor i din marknadsföring. Utan känslor, ingen koppling till kundens behov och då blir det förmodligen ingen affär heller. Du behöver hitta de sätten som känns bekväma för dig och som framför allt ger dig resultat. Du kan marknadsföra ditt företag på flera olika sätt exempelvis genom internet, annonser i olika media, att skriva artiklar och böcker, att föreläsa och genom nyhetsbrev.

5. Framgångsrika företagare Skapar Smarta Samarbeten: Att samarbeta är ett av de snabbaste sätten att skapa inkomster till ditt företag. Är du ny i en bransch är det en god idé att samarbeta med personer som funnits i branschen en längre tid och redan har ett gott rykte. Det kan göra att ditt professionella rykte stiger snabbare. Jag föreslår att du samarbetar med personer som kan komplettera din verksamhet. Dina kunder kan då få del av något som kan höja och utveckla dem. Som samarbetspartners kan ni också sälja varandras produkter/tjänster och tjäna en ”hacka” på det beroende på hur du har förhandlat.  

6. Framgångsrika Företag Har Olika Inkomstkällor: Det finns flera sätt att tjäna pengar på i ditt företag. Det finns aktiva, passiva och återkommande inkomster att ta del av om du skapar förutsättningar för det. Det kanske inte är det första du börjar med om du är ny i branschen, men det är definitivt något som du borde titta på ju längre tiden går. Många företagare missar dock detta och jobbar istället timme för timme vilket är ett begränsande sätt att driva företag. Det finns metoder och tekniker som kan medföra att du tjänar pengar när du inte jobbare eller kanske till och med när du har semester, tro det eller ej. Det gäller bara att skapa förutsättningar och system för detta.  

7. Framgångsrika Företag har Smarta System: Det som skiljer stora framgångsrika företag och mindre framgångsrika företag är att de stora företagen har koll på allt de gör. För att ett större företag ska fungera, så måste var och en veta vad de ska göra och hur det ska göras. Det kallas att ha system i verksamheten eller att ha olika processer dokumenterade. Även små företag kan systematisera sin verksamhet.

Att ha system betyder att veta hur du vill få saker gjorda och att de också blir gjorda på det viset. Ju tidigare du börjar med att dokumentera det du gör i ditt företag desto snabbare kan du få in detta tänk med system i din verksamhet. Att underlättar också om du vill anställa någon som kan avlasta dig. Den personen kan då lära sig systemen, börja jobba och utföra sysslorna precis på det viset som du vill få det gjort. System är en viktig del av framgången i företag.

8. Framgångsrika Företagare tar Hjälp av Andra: De flesta enmansföretagare gör allt i sitt företag – i alla fall till en början. När företaget och verksamheten sedan växer, så är det svårt att hinna med alla delar själv. Då behöver du ta hjälp av andra. Det kommer hjälpa dig att lyckas. Som ägare och drivande kraft i företaget ska du heller inte fastna i små administrativa detaljer utan hellre se de stora perspektiven och sätta kurs mot nya mål. Många företagare begår misstaget att tillåta sig att bli begravd i massor av löpande arbete istället för att lyfta huvudet och se sig själv som den företagsledare de är. Du ska jobba på din verksamhet och inte i den. Krasst sett – anlita någon annan att göra det som du inte är bäst på. Att ta hjälp av andra är en annan viktigt framgångsfaktor.

Lycka till!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.