1. TimeLogger
Många företagare jobbar i projektform och det kan vara väldigt svårt att beräkna exakt hur lång tid ett projekt tar. Kanske är dina projekt inte heller så lönsamma som de borde kunna vara. Med appen TimeLogger får du svart på vitt hur lång tid du lägger ner på respektive projekt.
Finns för iPhone, iPad och Android. Det finns både en gratis variant och en utökad variant som kostar 15 kronor.
Läs även denna artikel om smarta appar inför affärsresan och semestern
2. Varningslistan från Svensk Handel
Med Varningslistan kan du kontrollera om de företag du samarbetar med är blufföretag eller hör till andra företag som Svensk Handel varnar för. Du kan även tipsa andra om blufföretag samt kolla eventuella bluffakturor som du fått via Posten.
Finns för både iPhone och Android. Gratis.
3. Min Firma
Min Firma är en enkel, men användbar app för dig som driver enskild firma. Appen håller bland annat koll på hur mycket lön du kan plocka ur ditt företag och hur olika företagshändelser påverkar dig som privatperson.
Finns till iPhone. Pris 15 kronor.
4. Car Care
Car Care är appen för dig som vill hålla koll på dina körsträckor, men inte bara det utan också andra matnyttiga funktioner, så som milkostnad, bränsleförbrukning, service av bilen, verkstadsbesök och förmånsvärde. Passar oavsett om du kör tjänstebil eller din egen bil.
Finns för iPhone, iPad och Android. Gratis.
5. Pulse News
Pulse News samlar allt du behöver på ett enda ställe och ger dig möjligheten att skräddarsy ditt eget nyhetsflöde. Du kan plocka det du är intresserad av att läsa om från bloggar, tidningar och nyhetssajter. Du kan också skapa listor, till exempel en med enbart företagsnyheter, aktiekurser och viktiga affärshändelser.
Finns till iPhone, iPad och Android. Gratis.
6. QuickOffice
QuickOffice är ett kontorspaket i miniformat där du kan skapa filer i Word, Excel och Pdf direkt i din mobil eller läsplatta samt läsa och uppdatera befintliga filer. Det går också att synka filer med datorn. Ett användbart program för den som ofta är på resande fot och behöver hantera text eller siffror.
Finns till iPhone, iPad och Android. Pris 121 kronor.
7. OmniFocus
En smart kalender är ett måste för den som vill kunna underlätta sin vardag med hjälp av mobilen. OmniFocus är ett smart verktyg som innehåller allt du kan behöva av en kalender. Du kan skapa att-göra-listor, föra in bokade tider i kalendern, skriva anteckningar och använda dig av den inbyggda kartan.
Finns till iPhone och iPad. Pris 149 kronor.
8. Dropbox
Med Dropbox går det snabbt och enkelt att lagra information på ett säkert sätt och komma åt den, oavsett vart du befinner dig. Via mobilen kan du ladda upp nya filer och leta igenom dem. Vill du dela dokument med dina kollegor eller komma åt filer både hemifrån och på jobbet så är detta rätt app.
Finns för iPhone, iPad och Android. Gratis.
9. Evernote
Evernote är appen för dig som älskar post-it-lappar. Det fungerar på samma sätt, fast på mobilen. Du kan skriva dokument med lite eller mycket text, därefter sparas den och kan synkroniseras med Evernote som har en annan plattform. Du kan skapa listor och tagga dem. Du kan också spela in ljudanteckningar och bildanteckningar förutom vanliga textanteckningar.
Finns för iPhone, iPad och Android. Gratis.
10. Dashlane
Ju mer du surfar och använder dig av olika tjänster på internet, desto fler lösenord samlar du på dig. Dashlane är en app som underlättar detta. Den samlar alla dina lösenord och även många andra uppgifter så att det blir enklare och snabbare att logga in där du är medlem och fylla i formulär. Enligt utvecklaren ska appen vara säker att använda.
Finns för iPhone, iPad och Android. Gratis.
11. Bankernas appar
De flesta bankerna har idag sin egna app. Där kan du kolla saldo, hantera e-fakturor, shoppa och ta del av företagets samtliga konton.
Finns för iPhone, iPad och Android. Gratis.
12. Skatteverket
Oavsett om du använder dig av Skatteverkets app som privatperson eller som företagare finns det många matnyttiga tjänster på Skatteverkets sajt. Du kan kolla ditt skattekonto och till och med deklarera.
Finns för iPhone, iPad och Android. Gratis.
13. Wordpress
Har du en blogg eller hemsida som baseras på WordPress så kan deras egen mapp vara användbar. Via appen kan du skriva och redigera blogginlägg och sidor, samt moderera och svara på kommentarer.
Finns för iPhone, iPad och Android. Gratis.
Har du fler tips på nyttiga företagsappar, skriv en kommentar nedan.
När det gäller kalender använder jag googles kalender tillsammans med appen aCalendar. På så sätt har jag alltid kalendern i mobilen, men också tillgänglig på webben.
För todo lista använder jag astrid. Även här kan jag få upp listan både på datorn genom webben och i telefonen.
Ett annat tips för den som använder telefonen mycket är att köpa en bra tangentbordsapp. Jag gillar swiftkey. Innan jag bytte till den var det outhärdligt segt att skriva t.ex. mail på telefonen, men nu är det inga problem även om det är en bit kvar till tangentbordshastighet 🙂 Se mer...