Warren Buffetts råd kan fungera för dig.

Även om ditt mål inte är att bli rik, kan dessa tips lägga grunden för en ekonomiskt tryggare framtid.

Med en uppskattad förmögenhet på över 60 miljarder dollar, är Warren Buffett en av de rikaste i världen. Han är inte bara miljonär, han är miljardär.

Han har under sin karriär använt sig av flera viktiga strategier för att uppnå sin framgång och rikedom. Här har vi listat tio av hans hemligheter för hur han tjänar pengar och hur de kan fungera för dig.

1. Återinvestera vinsten

När du tjänar pengar kan det vara frestande att spendera dem, men gör inte det. Under sin tidiga karriär valde Warren Buffett att hela tiden återinvestera de pengar han tjänade för att utöka sin verksamhet eller till att starta upp en ny. Detta ledde till stora framgångar och redan vid 26 års ålder hade han tjänat ihop 174 000 dollar eller 1,4 miljoner dollar i dagens penningvärde. Han menar att även en liten summa kan förvandlas till en stor rikedom.

2. Våga vara annorlunda

Våga prova nya saker istället för att grunda dina beslut på vad alla andra säger eller gör. Genom att hitta nya vägar och göra på sitt egna sätt har Warren Buffett lyckats överträffa genomsnittet år efter år. Han menar att vill du befinna dig på en nivå över genomsnittet så måste du mäta dig själv med vad han kallar Inner Scorecard. Det vill säga att döma dig själv efter dina egna normer och inte efter andras.

3. Sug inte på tummen

Samla ihop all information du behöver för att fatta ett beslut och be en vän eller släkting att se till att du håller dig till den deadline du bestämmer. Warren Buffett sitter inte och tänker medan han suger på tummen utan han fattar snabba beslut istället för att ödsla onödig tid på att fundera.

4. Färdigställ avtalet innan du börjar

Din chans att förhandla är alltid störst innan du börjar med ett jobb. Det är då du har något att erbjuda som den andra parten vill ha. Risken finns att du inte får det du vill om du börjar förhandla i efterhand. Bestäm därför alltid detaljerna i ett avtal i förväg, även med dina vänner och släktingar.

5. Granska kostnaderna

Att vara vaksam på varje liten utgift kan hjälpa dig till en högre vinst, bättre lön och större framgångar. Warren Buffett investerar i företag som drivs av chefer som är noga med att granska sina kostnader in i minsta detalj.

6. Begränsa dina lån

Warren Buffett varnar för att låna för mycket pengar då skulden kan bli för stor för dig att hantera. Eftersom du inte kommer bli rik av att leva på krediter och lån kan du istället försöka spara lite pengar som du sedan kan investera.

7. Var ihärdig

Med envishet och uppfinningsrikedom kan du vinna mot en mer etablerad konkurrent. Genom att kämpa och våga följa din egen väg kan du vända din firma från att vara underlägsen till en vinnare.

8. Sluta i tid

Eftersom man inte alltid kan vara på topp utan ibland stöter man på motgångar är det viktigt att veta när man bör sluta. Istället för att låta ångesten ta över och försöka igen är det bra att veta när du ska gå ifrån en förlust.

9. Bedöm riskerna

Om du står inför ett svårt beslut är det viktigt att ställa för- och nackdelarna mot varandra för att se helheten. Se på de olika alternativen och fråga dig själv vad som händer sen. På så sätt kan du se de olika konsekvenserna och fatta ett bättre beslut.

10. Förstå vad framgång egentligen betyder

Warren Buffett mäter inte sin framgång i pengar trots hans stora förmögenhet då man inte kan köpa kärlek för pengarna. Han mäter istället sina framgånger genom att se hur många av de personer du verkligen vill ska älska dig verkligen gör det. Det är det ultimata testet av hur du har levt ditt liv.

Källa: Warrenbuffett.com

Läs vidare: Hur du blir miljonär - 5 hemligheter de rika känner till


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Kajsa!
2013-09-08 15:14
Det kan vara svårt att kämpa vidare när man mött oerhörda motgångar, privat eller i företaget. Men att våga tänka nya positiva tankar, gör att man kan fullfölja sin egen väg och sätta både sig själv och sitt företag på nya fötter.

Man kan möta oförstående, dömande människor och mycket annat som kan sätta käppar i hjulet. Men istället för att låta ångesten ta över bör man avvakta och tänka över sin situation samt försöka fokusera på fortsatta möjligheterna! Ge dig själv tiden att låta ditt företag vila...
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.