Veckans säljtips är hämtat med inspiration från hur Navy Seals arbetar och tränar sina befäl i ledarskap.
Även om det finns uppenbara skillnader mellan en säljstyrka och en militärstyrka så finns det också många likheter i fråga om vad som krävs för att leda och motivera sitt team till största möjliga framgång.

Nedan är fyra områden du som försäljningschef bör behärska för att nå verklig framgång.

1. Produktkunskap - Kan du verkligen din produkt?
För att du som försäljningschef ska kunna ta rätt beslut gällande försäljningen av era produkter krävs det att du har en 100 procentig produktkunskap.  Om du verkligen kan påvisa nyttan med era produkter kommer även dina säljare att kunna göra det och ni slipper tappa affärer på grund av bristande produktkunskap.

2. Organisatorisk kunskap - Är du en ledare?
Som försäljningschef är ditt jobb att se till att dina säljare alltid vet vad de ska göra och vad era mål är oavsett om du finns tillgänglig på kontoret eller inte. Det betyder att du måste skapa en säljkultur som både uppmuntrar till eget initiativ men där säljarna samtidigt ser en självklarhet i att diskutera större beslut med dig.

3. Inspirationsförmåga - Kan du få dina säljare att slå rekord månad efter månad?
När försäljningen går bra är det enkelt att motivera sina säljare. Det är vid de tillfällen då en eller flera säljare tappar i försäljning som den verkliga utmaningen börjar. Just förmågan (eller bristen på förmåga) att inspirera har en avgörande roll om ditt säljteam kommer att lyckas eller inte.

4. Förmåga att skapa förtroende - Litar dina säljare på dig?
Att skapa förtroende tar lång tid, men det är ett måste för att du ska kunna leda dina säljare dit du vill. Om ditt säljteam har förtroende för dig kommer dina beslut att följas och förändringar i arbetssättet kommer att kunna genomföras snabbare. Förtroende gör även att du skapar en stabil miljö för dina säljare.

Se över hur ditt ledarskap ser ut idag och stäm av med punkterna ovan. Tänk på att ditt ledarskap är avgörande för att dina säljare ska få de bästa förutsättningarna till att nå framgång.

Taggar:

1 kommentarer
Bästsäljaren
2013-07-10 19:16
Har läst boken den är grymt bra och givande.
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.