Ja, denna fundering är klokt att lägga lite tid på emellan varven. För om du väljer det första alternativet, så är du skyldig dig själv och din arbetsgivare att få till en förändring. Ni har säkert förstått vad jag menar med ”att tänka argt”. Något vi gör lite till mans. Dessvärre ofta regelbundet fast det inte är speciellt hälsosamt. Det handlar om att vara missnöjd.

Det krävs alltid en insats för att få till en förändring, oavsett om den är stor eller liten. Funderar vi på att gå ner i vikt så är det ofta en jobbig start och det kan kännas som om tröskeln ligger på en annan planet. Samma sak när det gäller att komma igång med träning. Det är många jobbiga moment och hela tiden måste man ha med sin egen motivation. När det gäller att sluta ”tänka argt” så är insatsen i stort sätt noll och ingen. Det enda som behövs är att ”tänka glatt” istället.

– Ja tjena, tänker du!

I alla företag jag jobbat med finns alltid denna grupp av medarbetare och den är definitivt ingen tillgång. Vilka är då valen? Svaret är enkelt för det finns bara två.

  1. Erkänn att du har detta beteende och gör något åt det!
  2. Byt arbetsplats

Bestämmer du dig för det första finns det flera alternativ. Ju längre ner på feedbacktrappan du befinner dig, ju större insats krävs det av dig. Först av allt att hitta problemen. Det behöver inte alls vara jobbet som missnöjet grundar sig i. Ibland är det bästa att få bolla med någon neutral som du känner förtroende för och som inte har band med ditt företag. I grunden är ofta självinsikt en stor del av kakan och rädslan för att ta itu med detta.

Jag har sagt det förut och säger det igen.

”När du visslar både till och från din arbetsplats är du i zonen”

Väljer du alternativ 2 så ska du ändå göra en reflektion över ditt missnöje. Det är ingen tillgång på den nya arbetsplatsen heller. Du måste vara uppriktig mot dig själv och nu tänker kanske några av er att det inte är mitt fel. Det är min chef som är helt bombad och i så fall var nog inte valet så svårt, för vem vill jobba under en sådan chef?

Din chef har sin egen resa för att utvecklas men det är inte ditt ansvar. Vår egen utveckling äger vi själva. Att hitta det vi behöver jobba med är spännande och när väl polletten faller på plats har du tagit dig fram till din egen tröskel.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.