Felix Kjellberg, mer känd för sitt nätalias PewDiePie, fortsätter sin framgångssaga på mediekanalen Youtube. Under föregående vecka kunde The Washington Post nämligen rapportera att unge herr Kjellberg, enbart 25 år gammal, nu uppnått hela 10 miljarder visningar av sina spelvideos. Han har därmed slagit rekord i videoexponering på Youtube, före kändisar som Justin Bieber, Taylor Swift och Kate Perry.

För dig som ännu inte riktigt förstått vad denne Felix Kjellberg faktiskt gör kan du här kika på ett klipp.

I korthet kan man säga att han publicerar videos där han själv spelar olika datorspel och samtidigt, på en humoristiskt vis, kommenterar spelens handling. I bildskärmen visas alltså hans spelaktiviteter, men också en livestream av honom själv, in action.

Felix har på ett fåtal år tagit sig ifrån Göteborg i Sverige till Brighton i Storbritannien; från lågavlönat jobb i korvkiosk till mångmiljonär på sitt hobbyutövande. Han är en av de första som kan titulera sig med yrkesbeteckningen ”Youtuber” och har fler följare än världsartisten Rihanna. 40 miljoner människor världen över följer regelbundet hans videoklipp.

Förra året fick han det hedersvärda uppdraget att sommarprata i Sveriges Radio. Programmet hade så stor efterfrågan världen över att SR valde att spela in och sända det även på Engelska, det hela över en enskild server för att deras egen webbplats inte skulle riskera att krascha av all trafik.

Snart kommer hans debutbok ”This Book Loves You” ut på den litterära marknaden. Boken skall enligt honom själv göra läsarnas liv både lättare, rikare och mer glamouröst; ”Om du följer dessa råd till punkt och pricka.” Trots att boken ännu inte släppts, varken i Sverige eller i resten av världen, är den redan en av Amazons mest populära titlar.

Här är några tips hur du lyckas på Youtube

Man behöver inte gå samma väg som PewDiePie. Många entreprenörer och företag använder med kanalen för att marknadsföra sin produkt eller tjänst. Här är några allmänna råd.

1. Brinn för det du ”Youtubar” om. Ditt intresse och engagemang kommer att lysa igenom skärmen.

2. Hitta din speciella och unika vinkel. Gillar du hårstyling, rikta in dig på en speciell typ av frisyr, hårtyp eller liknande, istället för att spreta och försöka nå alla.

3. Undvik allt för långa videos. Faktum är att få orkar se Youtube-filmer som är längre än 10 minuter.

4. Annonsera. Genom att visa reklam i dina videors har du en långt större möjlighet att faktiskt tjäna pengar på ditt intresse.

5. Våga vara dig själv. Då Youtube på många vis är en personlig och intim mediekanal, med en för tittarna upplevd direktkontakt, vill de ofta känna att de kan se personen bakom. Det är därför viktigt att du verkligen vågar bjuda på dig själv.

1 kommentarer
2015-10-04 10:14
Hej, han bor i BRIGHTON. Det finns ingen stad som heter "Brightown". Sen undrar jag varför ni skriver "videors". Svenskt plural är videor. Engelskt plural är videos.
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.