- Vi arbetar med att synliggöra varandra, marknadsföra oss via sociala medier och skapa våra företag till att hela tiden bli bättre och nå våra egna mål, säger Helene med stor entusiasm.

Hur fick du din idé till ett kontorshotell?

- Den har hela tiden funnits i min femårsplan som år nummer fem, nu kom den lite tidigare eftersom möjligheten dök upp och då grabbade jag tag i den. Jag saknade själv en plats att vara på som egen företagare och i de flesta företagshotell jag provat så saknade jag gemenskapen och tyckte det var synd att inte dra nytta av alla goda energier som fanns där. Det var ofta öppna landskap men ensamt ändå och då tänkte jag att jag lika gärna kunde sitta hemma.

Vad har du gjort tidigare?

- Jag arbetade tidigare som utbildningsledare vilket handlade mycket om att rekrytera och sätta samman team på olika orter runt om i Sverige. Jag tänker ju lite samman här att knyta samman dynamiska företag och människor som kan generera framgång för alla inblandade.

Vad är givers gain?

- Det är ett helt underbart och självberikande förhållningssätt som handlar om att ge mest av allt. Ge, dela med dig och du får ännu mer tillbaka.

Det finns enligt henne ingen bättre känsla än den när man känner att man har gjort något gott för någon annan och sig själv. Detta sätter i sin tur igång ett välmående som genererar nya tankar som i sin tur gör att du börjar tro på dig själv eftersom du antagligen gillar dig och då vågar du lite mer. Samtidigt får Jante stryk och dör eftersom Jante inte kan överleva i goda miljöer då den lever av att förminska dig och andra poängterar hon.

Finns det några nackdelar med givers gain?

- Nej, inte med givers gain men motivet bakom kan bli en nackdel. Allt handlar om balans och det börjar ju med oss själv och jag kan ju bara ge utifrån det jag kan. Om du känner att behovet att få tillbaka är större än att ge, då blir det obalans och du blir antagligen sur. Det är inte givers gain för mig. Ge, tänker jag, för att du kan och vill.

Om alla i näringslivet arbetade så här så skulle alla vinna menar hon. Tänk dig vilka arbetsplatser vi skulle få där alla vill dela med sig av sina erfarenheter och kunnande, och vilka nya möjligheter det ger när alla tänker framåt för varandra och för företaget, tillägger Helene.

Givers gain kan du börja med direkt enligt henne. Du behöver inte upprätta en lång och krånglig handlingsplan eftersom det är ett förhållningssätt som bör ligga i företagets värdegrund. Vill du införa detta synsätt i ditt företag så börjar det med dig och ditt tänkande.

- Våga utmana dig genom att ställa dig själv de rätta frågorna. De frågorna som du inte skulle vilja svara på men ställ dem ändå till dig själv. Revirtänkande och låg självkänsla hör ju ihop. Givers gain får däremot alla företagstak och personal att lyfta så fundera på hur högt till tak du har och hur du skulle vilja ha det och vad du behöver göra för att skapa det. Börja nu, avslutar Helene Colak med eftertryck.

Foto Jonas JB Bengtsson

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.