1.    Det första du ska göra är förstås att be om personens visitkort – och ge ditt eget till henne. Men om du missar det här steget så låt inte det hindra dig. Om hon inte har ett alltför vanligt namn går det alltid att hitta henne. Vet du var personen jobbar är det ännu lättare. Även om det inte är en väns vän så känner du kanske någon som känner henne?

2.    Nästa steg är förstås att ta kontakt. En bra fråga att ställa dig i det läget är: Hur kan jag vara snäll mot den här personen? Ring upp och fråga om du får bjuda på lunch, mejla över en länk till en artikel om ett ämne som du vet intresserar henne. Eller beröm henne för seminariet. Strunta i om det känns fånigt att kontakta en okänd människa! Visst skulle du uppskatta om någon hörde av sig till dig för att ge dig något?

3.    Håll kontakten. Ät lunch med jämna mellanrum. Skicka ett hur är läget-mejl. Sätt ett larm i din kalender så att du får en påminnelse om när det är dags att höra av sig nästa gång.

4.    Håll ögonen öppna. Tänk snällhet även i det här stadiet: Hur kan du få den här personen att känna att hon vinner något på att befinna sig i ditt nätverk? Rätt som det är så träffar du någon annan som behöver just den här personens kunskaper. Då tipsar du förstås den andra – och vips har du varit snäll mot två personer samtidigt!

 

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Erik
2010-11-16 08:43
Härligt att läsa, Jenny. Har själv just börjat "byta nätverk" med en kille i en annan bransch och det fungerar jättebra. Ser fram emot att boken släpps!
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.