Lön program för bara för överföring till bank!?

7
Hej!
Jag håller på letar som en galning efter ett enkelt sätt att överföra löner via fil till bank.

Alltså. Vi ganska många personer som varje månad får lön av oss. Summan varierar då de arbetar på uppdragsbasis.

Idag så matar vi in alla löner manuellt via nordea vilket fungerar bra. Men nu byter vi till SEB och det blir betydligt svårare.
Vi skulle behöva på ett enkelt sätt kunna skicka våra löner via fil till banken.

Vi vill föra över Kontonummer, Summa, Betaldatum, Referensnummer, via fil.
Men när jag titta på program som Visma så känns det väldigt krångligt.. Då man ska mata in antingen fast månadslön eller hur många timmar de jobbat osv.

Jag skulle vilja ha ett register på våra ca 100 perosner. Snabbt kunna klicka på vilka som denna månad ska få lön, sedan mata in hur mycket varje person ska få och vilket utbetalninsnummer de ska få. Sedan överföra som fil..

Är detta möjligt?
Vore extremt tacksam för hjälp att hitta rätt.
355
1
Hejsan Cynic. Jag tycker det ser ut som om det är ett konsultföretag du hanterar och då skulle det väl vara enklare att konsulten fyller i en enkät och skickar in som fil eller något annat. Det kan vara via excel som du sedan sparar som xml-fil för överföring till banken. En xml eller csv-fil kan innehålla alla dessa uppgifter du beskriver och laddas in i en sql databas. Vad jag minns av spcs(köptes av visma) är att man visst kunde välja fast månadslön eller på uppdragsbasis. Det blir nästan det samma som timmar. Det blir sedan till en fil som man skickar krypterat till banken. Man kunde även skriva ut filen och faxa istället. Du bör dock först ta reda på i vilka format banken kan ta emot dina filer. Banker är ett konservativt släkte och har inga moderna lösningar när det gäller överföringar via nätet. Du har annars många bra löneprogram både på internet och till datorn som kan omvandla filerna till en massa format. Se mer på http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php och http://www.drivrutiner.net/program/kontor/tidrapportering.php

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.