Medarbetare Samarbetare etc

ekonomen2008
Sommar
720
Du har erbjuit dina tjänster till en billig peng i ett antal trådar nu men uppenbart har du inget företag ännu. Hur hade du tänkt ta betalt av företagen då?[br]
456
1
Jag blir mer misstänksam över hur du lyfter upp dig själv, men fortfarande inte (500st ansökningar??) fått napp...
355
1
[quote]Jag har snart efter över 500 arbetssökande tappat sugen...[/quote][br]Du skriver du är entreprenör ut i fingerspetsarna.[br]Verkar som om du skulle behöva prova på att vara entreprenör ett tag för att verkligen känna på konceptet.[br]Om du gjort över 500 ansökningar utan att få napp är det dina ansökningar det är fel på. Som entreprenör är du tvungen att göra ännu fler ansökningar och får du inte napp på, åtminstone, en procent av dessa ansökningar ser inte framtiden ljus ut. Kanske skulle du be någon annan göra dina ansökningar eller anlita en säljare istället.[br]Har du råd kunde du ju även prova på att vara entreprenör genom att, till att börja med, hyra en arbetsgivare istället. Detta innebär att du låter någon annan betala din f-skatt, sociala avgifter o.s.v.[br]Då kan du gå ut till företag och erbjuda dig själv som konsult med egen f-skatt. Tillvaron är inte alls guld och gröna skogar men kunde ge dig lite insikt på hur detta med entreprenörskap är egentligen. Det ger dig många goda erfarenheter på hur man söker jobb o.s.v.
355
1
O.K, förlåt om mitt inlägg lät som en "spydig kommentar" men du måste titta lite på hur ditt inlägg ser ut. Det ser inte alls bra ut med 500 arbetssökningar och tappa sugen.[br]Du skriver du har fått många napp. Menar du arbete eller intervjuer?[br]"Du har inte varit fin i kanten och gått arbetslös..."[br]Det säger mig att du har en del arbetslivserfarenhet.[br]Jag skall ta fram några typiska egenskaper för en sann entreprenör.[br]1. En sann entreprenör tittar inte på alla sina misslyckanden utan på de projekt han lyckades genomföra och talar sedan om detta för andra.[br]2. En sann entreprenör är den som reser sig efter ett totalt misslyckande och bygger upp en ny verksamhet.[br]3. En sann entreprenör är något av en arbetsnarkoman och har många gånger allt för många järn i elden.[br][br]Så mitt tips till dig är att prova på olika saker som för dig till målet. Oftast är man tvungen att ta lite omvägar för att nå sitt mål. Exempelvis ta ett vanligt knegarjobb och starta en verksamhet vid sidan om. Detta innebär att du får massor med arbetskompisar dagtid som du kan diskutera dina affärsidéer med. Plus att du får denna breda erfarenhet du eftersträvar.[br]Din verksamhet vid sidan om kunde du ju beskriva det du håller på med på en blogg för jag ser du tycker om att hantera tangentbordet. En blogg ordnar du enkelt på de flesta webbhotell idag och behöver inte kosta dig mer än kanske 400 kronor per år.[br]Fördelarna med detta är att du samtidigt gör reklam för dina kunskaper och när sedan någon söker efter civilekonom, fotograf eller liknande har du ännu en kanal att visa dina kunskaper på.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.