Söker fotograf

36
Hej!

Jag har ett ganska nytt företag och har som de flesta nyföretagare en ganska tunn ekonomi. Skulle därför kunna tänka mig att t ex någon fotografstudent (som behöver lite fler meriter) kanske skulle vilja hjälpa mig med produktfotografering i utbyte mot att jag lägger ut info om fotografen under bilderna samt en lägre ersättning.

Kanske att vi båda skulle kunna vinna på detta och hjälpa varandra?

Alternativet skulle kunna vara en vanlig fotograf (som fotograferar produkter till företag) skulle kunna ta sig an produktfotografering till mitt företag - löpande - eftersom jag får in nya produkter lite då och då. Men här skulle jag först vilja veta vad det skulle komma att kosta mig, så att jag kan räkna på det.

Jag säljer enbart certifierat ekologiska samt rättvist tillverkade produkter - allt från t-shirts, väskor, böcker, papper till tvål, hudvårdsprodukter, pälsvårdsprodukter, djurleksaker, alternativa mensskydd etc.

Mitt företag finns i Saxtorp (utanför Landskrona) i Skåne, så det vore bra om du finns i närheten.

www.lagerstedtocompany.com

För närvarande är jag mitt uppe i ett butiksbyte så butiken kommer att se annorlunda och fräschare ut inom kort.

Tack på förhand!

Cina
2066
2
Bor tyvärr inte i närheten, men ett tips är att lägga in en annons på [url=http://www.fotosidan.se/classifieds/?type=job]fotosidan.se[/url], där hittar du mängder med både hobby och professionella fotografer.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1616
4
[quote author=Cina link=topic=3515.msg16189#msg16189 date=1203362170][br]Skulle därför kunna tänka mig att t ex någon fotografstudent (som behöver lite fler meriter) kanske skulle vilja hjälpa mig med produktfotografering i utbyte mot att jag lägger ut info om fotografen under bilderna samt en lägre ersättning.[br][/quote][br]Den rätten till namnpublicering äger redan fotografen enligt upphovsrättslagen.[br][br][quote author=Cina link=topic=3515.msg16189#msg16189 date=1203362170][br]Kanske att vi båda skulle kunna vinna på detta och hjälpa varandra?[br][/quote][br]Tyvärr måste jag av erfarenhet säga att det är ett vanligt beställar-argument men som ger allt för lite vinning tillbaka gentemot upphovsmannen. För i slutändan måste fotografen ändå ragga nya kunder för att uppbära en självständig lönsamhet på sitt val av yrke och professionalism. Möjligt om fotografen fått ersättning i royalty per försåld produkt att där finns en vinning.[br][br][quote author=Cina link=topic=3515.msg16189#msg16189 date=1203362170][br]Alternativet skulle kunna vara en vanlig fotograf (som fotograferar produkter till företag) skulle kunna ta sig an produktfotografering till mitt företag - löpande - eftersom jag får in nya produkter lite då och då. Men här skulle jag först vilja veta vad det skulle komma att kosta mig, så att jag kan räkna på det.[br][/quote][br]Alla fotograsfer är vanliga fotografer  :D[br]Du söker efter en produktfotograf. Google är utmärkt alternativ för att finna sådan, fotosidan.se också ett bra alternativ.[br]Enligt upplägget på hur du skriver verkar du osäker på vad det kostar att anlita en fotograf så din tanke här om att be om en prisoffert är en bra start. Priserna kan variera en hel del beroende på vad som ska fotograferas, fotografens kostnader och hur bilderna ska köpas mm. Du kan finna mer info exempelvis från www.blf.se om vad som gäller kring användande av bilder och i vilken form du önskar beställa bilderna av en fotograf.[br]Det gäller dock att du ser upp. Är det produkter som någon annan skapat kanske de redan har produktfotografier på sina varor som de kräver ska användas för sådana sammanhang. Det bör du kontrollera med din leverantör.[br][br][quote author=Cina link=topic=3515.msg16189#msg16189 date=1203362170][br]Mitt företag finns i Saxtorp (utanför Landskrona) i Skåne, så det vore bra om du finns i närheten.[br][/quote][br]Har tyvärr för lite kontakter neråt Skåne för att ge direkta rekommendationer. Men önskar dig lycka till![br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
36
Okej![br][br]Då har jag lite mer kött på benen:-) Tack för era svar! Jag ska gå in på fotosidan.se och se mig omkring först.[br][br]Cina

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.