Jessica Jäger Sångproduktion

185
Hej!En liten presentation av mig och företaget. Jag heter Jessica Jäger, är 20 år och huvudsakligen student (läser "Konst, kultur & ekonomi" vilket leder till fil.kand. i företagsekonomi, men är en sorts manager-/producentutbildning), men driver eget företag (Jessica Jäger Sångproduktion) vid sidan av - som sångerska.Sjunger framför allt på bröllop, dop och begravningar, men har även haft konserter i samband med jubiléer, centrumevenemang, företagskickoffer och annat. Kanske passar någon?Hemsidesadressen till företaget finns i min signatur.Om någon annan ung företagare vill bolla idéer och tankar är jag intresserad. Det är lätt att fastna i spår som egenföretagare utan anställda - framför allt om man har mycket annat på gång samtidigt.Må så gott och kämpa på allihopa!
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
185
Jag vet att man bara får presentera sitt företag en gång, men då mitt företag ser annorlunda ut idag än det gjorde i början av 2007, tänkte jag att jag kanske åtminstone fick komplettera mitt tidigare inlägg. (?)[br][br]Förutom att jag fortfarande sjunger mycket på bröllop, dop och begravningar samt gör en del konserter har jag nu - efter avslutad utbildning - lagt till två huvudsakliga tjänster i min verksamhet. Dels är jag numer agent för några musiker (och fler är på gång), dels erbjuder jag en producent- & marknadsföringstjänst för kulturföretag.[br][br]Enda problemet nu är att de nytillkomna tjänsterna kräver lite större kostym än den min hemsida bär, så jag har lite att jobba på där.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Är det bara jag som har en mörk bild av dig, men du kanske vill vara hemlig? En bild säger mer än 1000 ord, enl. ordspråk.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Först tolkade jag ditt inlägg som att du hade en negativ (mörk) bild av mig, men nu förstår jag att du menar presentationsbilden. Jag har knappt varit inloggad här sedan 2007, och har skrivit "Uppdatera min profil på foretagande.se" på min att-göra-lista, men den står än så länge inte överst på listan ;) Ny bild kommer, jag lovar!
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Inte hade jag en mörk bild av dig som person och än ljusare blev den nu. Ord är underbara och när jag skriver till myndigheter brukar de ibland bli fullständigt galna för att jag använder ord som kan tolkas som jag vill.  Jag har en hustru som inte vill synas men jobb har hon bl.annat som pianist. Tidigare spelningar i konserthallar kyrkor, mm.  för att få se henne har jag dragit ner på hennes spelningar, men det är kul att det finns jobb, hon varvar det med att vara auktoriserad svensk-lettisk tolk och gör dagsutflykter runt om i Europa. Där gäller det att hålla tungan rätt för rätt ord. [br]Du har verkligen spännande kobination av utbildning vilket kan ge ofantliga möjligheter företagsekonomiskt, men det känner du väl till. :bravo :LOOOL
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Ja, ord är ljuvliga![br][br]Kul att din fru har så många spelningar. [br][br]Ja, det är en väldigt spännande kombination - och jag tog examen i somras, samtidigt som den borgerliga regeringen började genomföra sin nya kulturpolitik, vilken till stor del går ut på att gynna samarbeten mellan kulturföreningar och företag ("för att befria kulturföreningarna ur deras bidragsberoende").[br][br]Men kulturella människor och industriella människor har inte alltid så lätt att förstå varandra ;) När mitt utbildningsprogram skapades var tanken att vi skulle utgöra en brygga mellan just dessa två poler.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
3
Du sjunger verkligen jättefint! Och din hemsida är fin också. Hur får du nya kunder? Har du provat AdWords?
Live and let live.
2360
37
När jag satt i konstnämnden i Stockholm stad för ca 20 år sedan fick jag än mer lära mig hur viktigt olika konstformer är. Man talade om att måla konst i taket på tandlägarmotagning för barn bl.annat. Att sång och musik frodas på sjukhus gör att sinnen sätts i rörelse vilket i sin tur ökar välbefinnandet. Jag såg någon film för många år sedan om att man fick ett piano till ett mentalsjukhus och att en av patienterna kunde spela, det visades sig också finnas sångare, och sean var det kört.  det behövdes ingen medicin.  Det behövde inte heller Gulli rikskändisen som slutade ta det och bara skulle dö, men som klev upp ur ett mer än 10 årigt nerdrogande. Kan du med din sång bota patienter så behövs ingen reklam från din sida, det sköter media om. [br]Lycka till sångfågel.[br]Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Tack snälla! Om du syftar på kunder till sångtjänsterna, vilket jag tolkar det som, kommer de faktiskt av sig själva. Jag gör inte så mycket, men det trillar in förfrågningar ändå! Ja, jag har AdWords-annonser och snart Eniro Supersök, men det är inte huvudsakligen dessa källor jag tror på. I min bransch handlar det i stort sett enbart om relationsmarknadsföring; min bästa reklam är nöjda kunder som berättar för allt och alla om hur bra deras vigsel (eller annan tillställning) var. Då blir jag anlitad av deras vänner och kollegor, och de skriver om mig på forum som bröllopstorget och familjeliv. I övrigt ligger jag i musikerregister på exempelvis artistbanken.com och dopguiden.se[br][br]När det gäller producenttjänster sprider det sig helt enkelt inom branschen. Någon är nöjd med ett projekt och berättar om det för andra som hör av sig till mig o.s.v. Branschen är inte så stor, vilket gör att det är svårt att ta sig in, men har man väl gjort det och håller sig ajour och gör ett bra jobb sprider det sig fort.[br][br]Så jag får kunder genom relationsmarknadsföring i form av word-of-mouth (som det heter inom företagsekonomiteorin) och behåller dem genom att vårda kontakterna.[br][br][quote author=Sylvia link=topic=1713.msg24488#msg24488 date=1236172703][br]Du sjunger verkligen jättefint! Och din hemsida är fin också. Hur får du nya kunder? Har du provat AdWords?[br][/quote]
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
185
Ja, det där tror jag verkligen på. Vi pratade mycket om det på min utbildning. Och jag märker ju vilka (kortsiktiga) effekter det ger när jag är ute och sjunger på äldreboenden, LSS-boenden och förskolor. (Tyvärr har jag inte gjort några längre sådana samarbeten än, så jag kan inte se några effekter på sikt.)[br][br]Om jag ska "bota" några skulle det vara barn. Det är något i min röst som absolut trollbinder och lugnar barn. Det är väldigt spännande att se.[br][br]Tack för ett fint inlägg.[br][br][quote author=lars arenander link=topic=1713.msg24489#msg24489 date=1236175862][br]När jag satt i konstnämnden i Stockholm stad för ca 20 år sedan fick jag än mer lära mig hur viktigt olika konstformer är. Man talade om att måla konst i taket på tandlägarmotagning för barn bl.annat. Att sång och musik frodas på sjukhus gör att sinnen sätts i rörelse vilket i sin tur ökar välbefinnandet. Jag såg någon film för många år sedan om att man fick ett piano till ett mentalsjukhus och att en av patienterna kunde spela, det visades sig också finnas sångare, och sean var det kört.  det behövdes ingen medicin.  Det behövde inte heller Gulli rikskändisen som slutade ta det och bara skulle dö, men som klev upp ur ett mer än 10 årigt nerdrogande. Kan du med din sång bota patienter så behövs ingen reklam från din sida, det sköter media om. [br]Lycka till sångfågel.[br]Lars[br][/quote]
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Om du kommer i kontakt med Solveig Farringer hälsa från mig. Vi träffades på Åva i början på 60-talet en riktig sångfågel redan då.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Det ska jag göra. Dock känner jag inte till namnet. Åva i Täby?
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Nä inte jag heller, Åva är en underbar plats i Haninge skärgård, Det finns en fin sandstrand och enbacken där man kan slå sig ner är nog blad det vackraste man kan komma med utsikt långt långt.  Man åker mot Dalarö och 3-4 km efter Handen finns en skylt om att ta till vänster, åker man den sedan lite mer än en mil så har man det som många drömmer om. Farringer sjöng opera och operetter för länge sedan -
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Haha, ja, det var något heeelt annat! Låter jättefint. Åh, imorgon ska jag faktiskt sjunga operett, "Time to Say Goodbye". Det är mitt "paradnummer". Men det blir första gången jag framför det med hel orkester!
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Mitt i prick då, sedan fattas det bara att Farringer är där och lyssnar :D :giggle. Nu är det  "Time to Say Goodbye" för den här gången :bravo.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Då min verksamhet har blivit allt bredare - från att "bara" ha erbjudit sång till olika evenemang sysslar jag nu även med kulturproduktion och artistmanagement - kände jag att företaget hade vuxit ur sitt namn. Vaddå "Sångproduktion" har en del teatergrupper reagerat på. Så i förra veckan skickade jag in en ändringsanmälan till Bolagsverket och idag fick jag besked. Sedan i måndags heter min firma istället "Jessica Jäger Produktion". (Betydligt öppnare men närliggande det ursprungliga namnet - och kortare!)
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Läste att du hade kontakt med Mathias Algotsson, kan det vara samma pianist som bodde på Stora Björnens Gata, min grannes kille, Jag lyssnade på honom när han hade ett band och spelade i Haninge, Algotssons Trio tror jag de hette. Hälsa från mig och min son som lekte mycket tillsammans vilket det finns bildbevis, från en gammal fotograf :D :giggle.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2360
37
Då behövs det en liten ändring i undertexten. Där du gör reklam för dig :bravo. Jag läste att du har börjat få lite saker till ditt kontor. Behöver du råd ang. detta så kanske mina 40 år inom företagsinredning kan vara till nytta. :LOOOL.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Det är möjligt att Mathias har bott där, ingen aning. Har ingen kontakt med honom alls just nu.[br][br]Yes, har rätt många ställen som namnet måste ändras på - än så länge har jag försökt hitta alla ställen på min egen hemsida där namnet nämns ;) Nu kommer jag till diverse forum och sajter där jag har användare... Det lär väl ta sin lilla tid innan jag har kommit på alla ställen ;)
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
21
Lite kritik mot din hemsida, den är inte helt enkel att navigera i (dubbel navigation ibland), och det är vääääldigt mkt information på den. Tipsar dig att rensa bort en del och göra bredare kategorier, som det är nu tröttnar man innan man ens hunnit igenom 3-4 sidor.
185
Hej,[br][br]tack. Tycker det är så svårt att veta hur jag ska göra med det där. Tycker själv att sidan börjar växa ur sin kostym/layout, och det är nog bland annat därför det känns lite svårnavigerat i menyerna.... Men vilken information ska jag egentligen ta bort?[br][br]Jag får så ofta mail från kunder som säger att de valde mig tack vare att jag har en hemsida som är så lätt att hitta på, som är fin/smakfull och som har så mycket information om just det de söker. Att jag redan från hemsidan framstår som så professionell att det känns tryggt att kontakta mig. (Detta har jag fått mail om från folk som bara halkat in på sidan också...) Så jag känner mig så kluven. Jag vet att det ÄR mycket information på sidan, och det finns mer matnyttigt att lägga upp... och uppenbarligen uppskattas den informationen, så hur ska jag göra det enklare?[br][br]Hur tänker du med bredare kategorier? Vad hade du velat se (eller slippa)? Kan det vara så att den känns jobbig för dig som kanske inte är intresserad av tjänsten (eller är du?) men lätt för någon som vet vad den är ute efter? I så fall är det också värt att beakta - hur ska jag behålla informationen som de redan intresserade vill åt, men samtidigt göra sidan enklare och mer inbjudande/säljande/lockande för dem som halkar in på ett bananskal!?[br][br]
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Att ha ett huvudspår  som ger intäkter är bra och om man kan varva det med andra nya influenser blir livet som en dans. Jag tränar min son i trumpetspelning några minuter per dag sedan varvar min hustru med piano, fiol, gitarr dragspel flöjt och munspel och det trillar ner den ena melodin efter den andra på min snart 8-åring som brukar ha konsert varvat med trolleri och annat till förnöjelse.[br][br]Jag hoppas på mer musikalisk undervisning i skolorna och hoppas att du kan bistå  där med din kunskap.[br][br]Jag filmade en TV-kör som hade utbyte med Österrike en bit söder om Wien för ett antal år sedan. Oförglöligt.[br][br]Musik sitter kvar i själen långt efter framträdandet.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Jag gör ju både sånguppdrag och projektledar-/producentuppdrag. Jag vill att musiken är min huvudsakliga sysselsättning, medan det är den senare som ger pengar. Emellertid har jag fått många sånguppdrag tack vare hemsidan men få producentuppdrag. Bara 2 förfrågningar avseende producentuppdrag har kommit via hemsidan och i båda fallen har det varit "vi får se om det blir några pengar, i så fall får du betalt" - dvs. Jag har tackat nej. I övrigt är det återkommande kunder eller rekommendationer som gäller. Och nu har jag en ny storkund som nog kan bli återkommande på den fronten. Så frågan är om jag ska skala ner hemsidan till att bara omfatta musikuppdrag igen?! Då bör jag få bort en menynivå. Det kanske räcker att jag skriver om producent/projektledning i företagspresentationen och på förstasidan istället?[br][br]Jag pratar med en vän och kollega om att åka ut på förskolorna med sång och rytmik. Och i höst sätter vi återigen upp barnoperan som jag producerade i höstas. Denna gång med två föreställningar på Skansen.[br][br]Musik är läkande och absolut underbart för själen. I Helsingborg genomför de just nu ett försök med kultur (t.ex. körsång) på recept. Ska bli intressant att ta del av utfall sedan!
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
185
Lina, tack för kritiken mot hemsidan! Den är nu helt ombyggd, och de två tjänsteinriktningarna har fått varsin hemsida eftersom den ena främst riktar sig till privatkunder medan den andra riktar sig till företag och föreningar. Min ursprungliga hemsida: http://www.jessicajager.se pekar nu bara mot de två andra sidorna: Sångtjänster http://www.stockholmssolist.se/ Kulturproducent/-projektledartjänster http://www.kulturproducent.eu/ Hoppas du upplever dessa sidor mer lättnavigerade än den tidigare.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Vad har hänt sedan sista inlägget som var för ett tag sedan? Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Hej Lars! Fint att du är så engagerad i min verksamhet återkommande här på Företagande.se. Ja, vad har hänt det senaste halvåret? D.v.s. sedan mitt senaste inlägg? 1. Sångtjänsterna sker löpande. Jag har valt att verkligen profilera mig som "professionell sångerska vid högtider". Det är där jag är som mest erfaren och har starkast rykte. Det innebär att jag fokuserar på dop, bröllop, begravningar, julspelningar och liknande. I advent gav jag bland annat två konserter på Skansen i Stockholm. Jag var också Lucia resp sjöng på julafton i S:t Olofs kyrka i Täby för tredje året i rad. För sommarsäsongen i år har jag redan ett gäng bröllopsbokningar och förfrågningar - de som tidigare kommit absolut tidigast i februari. Strålande framgångsbetyg. Jag ökade också antalet spelningar under 2011 mot 2010 med drygt 40% trots höjda priser. Härnäst står jag på Allt om Bröllopsmässan i Nacka 28-29 januari. Den följer jag upp med konsert i kärlekens tecken den 14 februari (Alla hjärtans dag) kl. 20.00 på Kafé Klavér i Skanstull, Stockholm. Min plan är också att genomföra en akustisk konsert under Earth Hour 31 mars kl. 20.30-21.30 men har ännu inte hittat någon bra lokal för ändamålet! (Om någon har tips, hojta till! Tänker mig i Stockholms stad.) 2. Producent-/projektledartjänster. Under hösten arbetade jag för Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen Kultur Media. D.v.s. myndigheter. Åt Arbetsförmedlingen jobbade jag med att kartlägga lärlingsplatserna på operahusen i Europa (som projektledare) samt med marknadsföringen av European Job Day Culture. D.v.s. två arbetsmarknadspolitiska Europaprojekt. Tillväxtverket ringde och frågade om jag kunde tänka mig att föreläsa om att arbeta som kulturföretagare i deras namn på Eget Företag-mässan i Stockholm i oktober 2011. Det gjorde jag, och salen var fullsatt. Dessutom fick jag svara på frågor i 3h (!) efteråt. Ett otroligt gensvar. Det visade sig senare att en journalist satt i åhörarskaran, och han hörde av sig till mig angående en intervju om att lyckas som kulturföretagare. Artikeln blev förstasidesrubrik i Nya Affärer (Veckans Affärers systertidning). Som av en händelse hade jag strax innan detta skedde blivit intervjuad av Metro om att ta betalt som kulturföretagare. Artikeln i Metro publicerades veckan efter den i Nya Affärer. Resulterade i en helsida i tidningen, pluset i Termometro, löpsedeln och förstasida. 3. När det plötsligt blev en boom kring min kunskap om kulturföretagande, i kombination med att jag träffade många arbetslösa kulturarbetare på AF Kultur och lyssnade på deras berättelser och behov fick jag en ny idé och en ny drivkraft. Jag vill nu följande: - Driva utbildning i företagsamhet för kulturarbetare. Många kulturarbetare är ofrivilliga företagare då branschen ser ut som den gör. Många vågar inte ens se på sin konst som produkt/tjänst och publiken kan absolut inte definieras som kund. Och skulle någon säga att konstnären målat en fin tavla säger den kanske "äsch, det var väl inget". Istället för att säljande fråga "Vad roligt att du tycker det! Vad ser du i tavlan" för att därefter kanske berätta historian bakom tavlan - den historia som kanske gör att betraktaren köper den. Jag vill driva den utbildningen med hjälp av kulturarbetare. Pratar vi t.ex. varumärke vet jag att det finns skådespelare som har skrivit och repeterat in fantastiska monologer på temat. För många av oss är det betydligt lättare att ta till sig information genom en genomtänkt monolog än om någon bara står och pratar fakta på temat. Så FÖR kulturarbetare, MED kulturarbetare, AV kulturarbetare. Jag anmälde mig till en konkurrents utbildning för att studera deras upplägg. De har helt och hållet lämnat över utbildningen till ekonomer som inte har förkunskap om kulturbranschen. Och utbildningen har handlat om att lära sig ekonomiska termer och tänk (resultat- o balansräkning) snarare än att verkligen sitta ner och jobba med fokus på det EGNA företaget. - Erbjuda bokföringstjänst med specialistkunskaper inom kulturbranschen. Vi har ju väldigt kniviga momsregler i många fall, vi jobbar nästan uteslutande i tjänsteföretag o.s.v. Jag är ju själv kulturekonom med inriktning på marknadsföring, men tänker att jag här vill anställa en kulturekonom med inriktning på redovisning. Jag har nämligen noterat att den stora skräcken i att starta eget i kulturbranschen är ekonomihantering. Brist på kunskap, brist på vilja, och önskemål om att lägga sin tid på det konstnärliga - inte det administrativa. - Erbjuda faktureringstjänst. Vissa vill verkligen, verkligen, verkligen inte starta företag. Men de frilansar vare sig de vill eller inte. Då måste någon annan fakturera. - Driva ett kontorshotell för kulturarbetare, med intilliggande studio/övningsrum, ateljé och scen. - Skriva böcker om modern marknadsföring för kulturarbetare samt att arbeta i kulturprojekt. Inledningsvis kommer jag att föreläsa om ekonomi och marknadsföring i kulturprojekt på ABF samt om marknadsföring i praktiken på ett musikgymnasium. Resten kommer jag att bygga upp successivt på http://www.kulturforetagande.se Må gott! Jessica
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Idag fick jag handlingar som förenklar momshanteringen till en gång om året om omsättningen är under 1 million. Det är synd att du inte får dem att förstå vitsen med egen firma. Man skriker även efter min hustrus tjänster som pianist så visst finns det plats för duktiga kulturarbetare. Som pensionär ska man ju ta det lugnt så jag funderar på att starta upp ytterligare ett företag där även boken som är under tryckning kommer finnas med i förlängningen + en del andra idéer som jag gett uttryck för i forumet under årens lopp. Även om det går bra för dig nu Jessica, se till att få andhämtningspauser, för övrigt lycka till. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Jag fick också det brevet. Dock har jag haft momshantering en gång om året även tidigare. Jag säger inte att jag inte får dem att förstå vitsen med att driva eget, det jag redogör för är vad jag i samtal inser är den rådande uppfattningen. Flera av dem jag har pratat med har startat företag därefter.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.