Gör dina kunder till ambassadörer

3
En nöjd kund som rekommenderar ditt företag till en vän. Svårare än så är det inte.

Nöjda kunder är den äldsta och mest effektiva marknadsföringen. 80% säger att de litar mer på rekommendationer från vänner än någon annan reklam.

www.rekomendo.se är specialiserade på att hjälpa företag att göra sina kunder till ambassadörer.

Allt börjar med nöjda kunder. Många företag nöjer sig med att exempelvis ställa frågan om kunden skulle kunna tänka sig att rekommendera företaget till andra. För att utnyttja kraften i din kundbas måste du se till att de faktiskt gör det också. Gör det enkelt att rekommendera och skapa ett incitament att göra det.

Ett mycket lyckat exempel är Tesla som konstaterade att varje försäljning kostade bolaget $2,000. Tesla satte då upp ett ambassadörsprogram där den som rekommenderade fick en belöning på $1,000 och den nya kunden fick en rabatt på 1,000. Samma kostnad men betydligt enklare och mer effektivt än att öppna nya försäljningsställen och anställa en massa säljare.

Rekomendo har utvecklat en egen plattform för att göra det så enkelt som möjligt för små företag att sätta upp ambassadörsprogram. Även om just vår plattform inte skulle vara rätt för er kan vi hjälpa er att hitta de bästa verktygen för att göra era kunder till ambassadörer.

www.rekomendo.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.