Firetext - Brandvarnaren som skickar sms!

11
Hej!

Tänkte skriva en liten presentation om bolaget Firetext Sverige. Bolaget säljer sedan början av 2012 den patentskyddade brandvarnaren Firetext, som förutom att fungera som en vanlig brandvarnare även skickar sms när larmet aktiveras.

Vi säljer produkten med ensamrätt i Sverige och vänder oss i dagsläget till såväl återförsäljare som slutkunder. På sikt är tanken att övergå till en grossistverksamhet bara.

Det finns många fördelar med vår produkt, som passar utmärkt i såväl den mindre villan, lägenheten, stugan, husvagnen, husbilen och båten. Jämfört med en vanlig brandvarnare så är ju fördelen solklar, du blir varnad även om du står ute i trädgården, eller är på väg hemifrån när du glömt strykjärnet på.

Vi anser att larmet främst konkurrerar på på marknaden för för mindre villor och andra mindre utrymmen. I ett stort hus så finns det många bra larmalternativ, men detta är det få som vill bekosta till sommarstugan. Dessutom så är installationen superenkel och du har ingen löpande månadsavgift som med andra larm.

Läs gärna mer om produkten på firetext.se eller maila oss på info(at)firetext.se om ni har några frågor.
2360
37
Smart grej, har ni även inbrottsdetektor? Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
11
Hej! I dagsläget är det endast en brandvarnare (litet brandlarm). Förhoppningen är dock att utveckla produkten vidare och få med detta, samt möjligheten till att koppla ihop flera brandvarnare. På så vis behöver man inte använda en GSM-modul i mer än en brandvarnare, men ändå använda flera brandvarnare i en större fastighet till exempel.
2360
37
Jag går kanske för fort fram men att då även koppa det till några små kameror som sätter igång och du har tjuven på film för vidarebefodran direkt till polis. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
11
Det ingen dum idé alls, och vi har mycket idéer själva. Vi tillverkar inte produkten själva, men framför idéer till tillverkaren när vi får dem. Att utveckla en helt ny produkt kräver dock en hel del investeringar också. Men idéer finns :)
2360
37
Om inte integriteten störs alltför mycket borde den även kunna användas inom åldringsvården och för dementa för en tryggare vård. Men det kanske redan finns där. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
11
Hej, Absolut. Vi är ännu i startgroparna men det är en marknad som vi absolut vill ta oss in på, och för övrigt tror jag att det är en målgrupp som skulle ha stor nytta av produkten. I England sker ett sammarbete med en Alzheimersförening bland annat.
2360
37
För årtionden sedan blev det skallgång efter elever i Tyrestaskogen. Redan då tänkte jag på ett alarm som lätt kunde spåra vilsnekomna istället för skallgång. Med dagens teknik skulle man väl kunna ha det på mobilen vilket alla barn har eller någon typ av annat larm typ mickrocips i nyckelring eller dyligt. eller montera i i en liten ring eller bära chipsring. När det gäller mobilen skulle det finnas ett nödbatteri som endast fungerar mot ex sos eller liknande och alltid är laddat om inte annat mot det andra batteriet. Dumma tankar eller? LARS
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.