divide.it - en gratistjänst som håller koll på gemensamma kostnader

7
divide.it är en gratistjänst som håller koll på gemensamma kostnader.

Användare: I första hand unga par som bor ihop och delar kostnader så som hyra, mat osv. Jag lägger in det du är skyldig mig och tvärt om. Sidan räknar ut balansen mellan dig och mig. (Funktionen är inte begränsad till skulder mellan två personer).

www.divide.it

Kundnytta:
Användarna slipper gissa hur de ligger till under månaden. Alla inblandade vet om de är skyldiga något eller ligger plus.

Genom att man så enkelt kan lägga in att någon annan är skyldig blir det lättare att lägga ut pengar för t.ex. en partner. Det spelar egentligen ingen roll vem som köper vad, bara man registerar det.

Inga kvitton glöms bort då man slipper samla på sig en kvittohög som ska redas ut i slutet av månaden.

Allt detta hoppas jag skall bidra till glada miner eftersom man i stort tar bort ekonomin som stötesten. Alla vet att det viktiga läggs in och hur man ligger till. Man slipper känslan av att den andra betalar mer/mindre hela tiden.

Finansiering
I första hand annonsintäkter när antalet registrerade användare kryper upp mot säg 400 st.

I andra hand premiumkonton som ger tillgång till nya funktioner eller vissa funktioner oftare än bara ett begränsat antal ggr varje månad.

Marknad
Initialt studenter som bor ihop. De finns lokalt i Uppsala. De har ont om pengar och delar utgifter, samt att de som regel inte är teknikovana eller teknikfientliga.

Konkurrenter
Den farligaste konkurrenten jag har är att folk väljer att inte göra någonting. Dvs. att de fortsätter som de alltid gjort och tycker att det fungerar tillfredställande.


Frågor
Låter det som nåt som kan funka?
I dagsläget är det runt 140 användare varav kanske 50 aktiva som tycker att det funkar fint. Det läggs väl i alla fall in i snitt 10 skulder om dagen av dessa användare.

Det svåra är nu bara marknadsföringen .. hur når jag ut till fler?
Har satt upp affischer, sprider visitkort, har facebookgrupp, har varit med i en studenttidning och ett par nyhetsbrev men det behövs mer.

Hur lockar man bloggarna att skriva om en?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.