Kaos och elände

10
Så har det varit för oss sen vi startade företag. nu är det lite lugnare dock.. vi driver sidan www.allabostader.se  och råkade i luven på hemnet som skickade advokater på oss  rtfm  eftersom vi indexerade de, nu har vi ändrat lite inriktning till hyreslägenheter, vad tror ni om en sökmotor som har som mål att indexera alla lediga hyresrätter i sverige? kom med tips och ideer.. i norge har vi däremot alla bostadskategorier..
321
Du har väl tipsat media?  8)[br][br][br]Filibastis[br]
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
640
5
Hej och välkommen hit![br][br]Kalasbra sida!  :bravo Blev bara lite förvirrad när jag inte fick trycka "SÖK" själv, men så är det med gamla hundar  :P[br][br][quote]råkade i luven på hemnet som skickade advokater på oss    eftersom vi indexerade de[/quote][br][br]Är det inte tillåtet att göra så här menar du? [br][br]Byt gärna ut bilden till något mer lokalt tema för varje ort. Skulle kännas mer hemtrevligt och tryggt.[br][br]MVH[br][br]R
10
sökknappen kanske lurar någon, var tänkt att ha det men det blev ändrat  :giggle går du in på sidan igen ska din sökning redan vara klar, sparar tid åt folk på detta vis,men vi är som långt ifrån klara..[br][br]Vi hävdar att vi får indexera, allaannonser gör ju exakt samma som mot blocket som vi gjorde mot hemnet.. problemet är att vi ej har resurser att slåss emot de, för de går till domstol direkt, sen än värre är att de sabbar all vår informationsinhämtning.. ett nytt företag www.booli.se gör samma sak fast mot mäklarna nu, får se hur det går för de, de har mer resurser.. tror det är bättre om vi till en början enbart nischar oss mot hyresmarknaden i sverige..
18
Trist, det var en artikel om sånt här i Computer sweden idag, http://www.idg.se/2.1085/1.149464[br][br]De förstår ju inte att de själva tjänar på att dela data. [br][br]Jag har hjälp kunder att hämta från olika siter. Visa försöker att hindra men det gör bara att siten blir sämre för vanliga användare. [br][br]
10
[quote author=xpatrikh link=topic=3607.msg16816#msg16816 date=1205155482][br]Trist, det var en artikel om sånt här i Computer sweden idag, http://www.idg.se/2.1085/1.149464[br][br]De förstår ju inte att de själva tjänar på att dela data. [br][br]Jag har hjälp kunder att hämta från olika siter. Visa försöker att hindra men det gör bara att siten blir sämre för vanliga användare. [br][br][br][/quote][br][br]Intressant artikel. det kommer ju ske stora förändringar inom detta område eftersom det gynnar internet användarna.. Man måste förstå att all makt på internet ligger hos användarna, gör man inte det så är man körda på sikt.. Bra sidor kommer överleva medans de mediokra kommer att fallera, se lunarstorm som ett varningens exempel, de tog allt för givet, nu har de på 1 år tappat 50 % av användarna eftersom de ej kan konkurrera mot facebook.. Jag älskar detta med internet där folket har makten..[br][br]Hemnet ligger illa till, de är i samma sits som lunarstorm, de tar allt för givet. booli kommer ta minst 2-3 hundra tusen av de på sikt per vecka, det kommer slå hårt mot hemnet, jag lider inte av det men jag tycker det är tråkigt med folk som är så insnöade som de på hemnet är.. Fördelen är att deras agerande driver på utvecklinegn i informationsinhämtningen, jag sitter själv och spanar på nya ideer gällande info inhämtning..
18
Hämtar ni från bovision de har ju t.o.m rss?[br][br]Lite tips om man screenscrapar tjuriga siter. Låt det ta tid, simulera en surfare, använd olika "useragenter" och använd olika "anonymitets" tekniker. [br]
10
[quote author=xpatrikh link=topic=3607.msg16818#msg16818 date=1205157067][br]Hämtar ni från bovision de har ju t.o.m rss?[br][br]Lite tips om man screenscrapar tjuriga siter. Låt det ta tid, simulera en surfare, använd olika "useragenter" och använd olika "anonymitets" tekniker. [br][br][/quote][br][br]Jo vi hämtar från bovision, de står ju just nu för en stor del av hyresrätterna vi har, men vi har fört en dialog med de länge.. De motarbetade vår info hämtning när vi plockade mäklarobjekt eftersom mäklarbranschen är känslig.. Nu får vi plocka hyresobjekten från de, de kan dock sabotera, men de har ej gjort det än. Tror inte att de kommer att sabotera för oss nu eftersom vi leder ju trafik till de, hyresrätter är väl inte bovision direkt kända för. Vi kommer givetvis att dela med oss objekt till de sen, framförallt kommunala hyresrätter. Ge och ta är nog bästa medicinen om man ska lyckas. Bovision har en jäkligt schysst VD. Går att resonera med honom..
10
Vad lungt och skönt det vart efter att vi lämnat mäklarsidan.. bra man kan fokusera på annat än elände.. men nu är det ju snart dags för deklaration också, då kommer jag med nya frågor  rtfm :giggle
2360
37
Marmelad och deklaration, se till så  ni alla får med alla avdrag och godkänn inte ett nej från SKV. utan överklaga, skriv om det i tidningar protestera, men blir det grönt, simma vidare.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
10
[quote author=lars arenander link=topic=3607.msg17124#msg17124 date=1206569942][br]Marmelad och deklaration, se till så  ni alla får med alla avdrag och godkänn inte ett nej från SKV. utan överklaga, skriv om det i tidningar protestera, men blir det grönt, simma vidare.[br][/quote][br][br]Ja man får göra så  :LOOOL en protestmarch kanske funkar om man får nej i nåt på deklarationen, skulle det funka kanske?
2360
37
Marmelad, ett utmärkt förslag.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
10
ja visst var det :)[br][br]En fråga till er företagare gällande deklarationen, i år är det som ingen fara med den, behöver bara kryssa i någon ruta.. Som privatperson är det ju väldigt smidigt och lätt att deklarera, är det betydligt krångligare när det gäller företaget?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.