Fråga ang. namn - vad gäller?

0
Hej, jag är i startgroparna för att skapa ett AB och har ett namn klart för mig. Det finns inget liknande i Sverige men namnet är på Engelska, två ihopslagna ord därefter AB, exempelvis Homecleaning AB.

Orden förklarar inom vilken bransch jag tänkt arbeta i och av den anledning tror jag inte det kommer vara något problem att få igenom namnet(?)..

Jag har dock märkt att det finns ett företag (hemsida+sociala medier) i annat land, Skottland, som heter något liknande. Samma två ihopslagna ord + ytterligare ett. De är dessutom i samma bransch. Detta verkar vara ett väldigt litet företag men ack ett företag. Dock ingen som helst anknytning till Sverige.

Alltså, jag vill skapa
Homecleaning AB alternativt Homecleaning Stockholm AB (helst det förstnämnda)

Det finns redan, utomlands, ett företag som heter
"Homecleaning Windows"

Kommer detta vara ett problem? Vad gäller? Gör jag intrång på annans mark?

Lite rörigt formulerat kanske men borde förstås, tackar så mycket på förhand!

// William
5
Hej William! Per egen erfarenhet skulle jag säga så här: Om du inte har någon som helst plan på att expandera utanför Sverige: Kommer detta inte att vara ett problem. Alla sökmotorer osv kommer att peka användarna till sina lokala alternativ. Ads osv sätts upp av företaget per område och relevans så skulle du vara aktiv just nu, skulle deras sociala media och hemsidor att istället hamna bakom dina i resultaten. Du kan kontrollera vad de har registrerat på EU sidan: Det skulle i så fall vara en anledning för Bolagsverket att neka ditt namn, (https://e-justice.europa.eu/content_find_a_company-489-en.do). Om du till exempel söker på Homecleaning kommer det inte upp något, däremot många alternativ under Home Cleaning och där verkar det godkännas som en del av namnet så om du väljer till exempel: Home Cleaning Stockholm AB så verkar det som det som att det kommer att godkännas. Tycker också du ska testa Homecleaning, ser inte varför den inte skulle gå igenom! (och att du äger den svenskadomänen osv) De kommer oavsett att höra av sig från Bolagsverket via telefon och du kan då ställa mer frågor ang de olika reglerna. Annars lycka till med allt och va inte rädd att ta kontakt med de olika myndigheterna (verksam.se är en självklar utgångspunkt), allt från Bolagsverket till Skatteverkets en-och-en möten och utbildningar har varit super-hjälpsamma och de lägger mer än gärna tid på att förklara.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.